Két fajta sütő létezik, az egyik, amelynél a tapadásmentes lapok kivehetőek, és aminél nem.
Beépített sütőlap
Először is töröld szárazra a betétet egy papírtörlővel úgy, hogy lehetőség szerint minden olaj- vagy zsírmaradékot itass fel róla.
Egy kefével – ez lehet egy puha sörtés fogkefe is – távolítsd el a morzsákat a gépből. Ha az ételmaradék megtapadt a felületen, egy gumispatulával óvatosan távolítsd el. Ha nagyon makacs szennyeződés, önts rá egy kevés olajat, várj pár percig, amíg az olaj beissza magát a tészta- vagy sajtmaradékba, így jóval könnyebb dolgod lesz az eltávolításában.
Végül papírtörlővel töröld le, és ez után egy nedves törlőronggyal tisztítsd meg a sütőlapokat.
Cserélhető lapos sütő
Ezeknél a következőképpen járhatsz el: a lapokat pattintsd ki a helyükről, majd öblítsd le vízzel, de ebben az esetben se használj mosogatószert, és még véletlenül se tedd be a mosogatógépbe! Ha makacs szennyeződés, a beépített sütőlapos trükköket használhatod itt is.
További információkat a toast/gofrisütőről, itt találsz!