Bár a karácsonyi menü alappillérei a sült húsok, halételek, hidegtálak, és sütik, valamennyit elkészíthetjük egészségesen, íme, néhány tipp, hogyan legyenek finomak és egészségesek a fogások:
-
A halat grillezd, vagy süsd sütőben, sütőpapíron!
-
A sülteket készítsd szárnyasokból, vagy sovány húsból! A friss, fűszeres páclé és gyümölcsök is igazán ízletessé tehetik a sültet, nem csak a zsírtartalom!
- A húsok mellett legyen több a finom zöldségköret, például narancsos lilakáposzta, vagy sütőpapíron sült fűszeres zöldségek.
-
Ne csak majonézes salátákat készíts! Egészítsd ki a menüt növényi olajokkal készült (zöld)salátákkal is!
-
Használj minél kevesebb cukrot! A természetes édesítőktől is fonom lehet a sütemény, a reszelt alma például kiválóan édesíti a mákos vagy diós tölteléket, a kekszekbe gyúrt aszalt gyümölcsök pedig nemcsak édesítenek, de növelik a sütemény rosttartalmát is.
Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan jobb lesz a közérzeted, és persze egészségesebben is élheted át az ünnepeket.