Ezt a mintásra sütött piskótát rengeteg módon használhatjuk fel. Feltekerve és megtöltve piskótatekercs lehet belőle, de torta oldalát is díszítheti, vagy egyszerűen egy sütemény tetejeként is lehet. Nagyon érdekes, különleges, szokatlan hatása van, ráadásul strapabíró, könnyen szállítható. Megéri a munkát! (amiket ebből készíthetünk: mintás piskótatekercs, mintás oldalú torta)
Elkészítés:
- A tepsi aljára sütőpapírt helyezek. Ráhelyezem a díszítő sablont, jól rányomom a kezem, és egy spatula segítségével áthúzom rajta a minta tésztáját.
- Felemeljük a sablont, és a sütőpapíron maradt mintát a hűtőbe helyezzük, hogy jól megkeményedjen.
- Addig kikeverjük a piskóta tésztáját, és rásimítjuk a hűtőből elővett sütőpapírra- mintára.
- 180 fokos sütőbe helyezzük, pár perc múlva lejjebb vesszük a lángot. Ha megpirult a teteje, kivesszük, hűlni hagyjuk.
- Átfordítjuk az egészet, hogy a sütőpapír legyen felül, és lehúzzuk a sütőpapírt, így előbukkan a minta.
A minta tésztája:
Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékkel. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy kemény legyen, ezután használhatjuk a sablonhoz.
A piskóta tésztája egy átlagos piskóta recept.
(A tippet köszönjük szekelyanna felhasználónak)