Mindig gondban voltam azzal, hogy elég magas legyen a tortám: nekem a piskóta valahogyan általában összeesik. Ezért most spirál alakban tekertem fel a piskótát, és így valóban jó magas lett!
- Nagy téglalap tepsiben süssük ki a piskótát, és amikor kihűlt, vágjuk fel 7-10 cm csíkokra (tetszés szerint, attól függően, hogy milyen magas tortát szeretnénk).
-
Kenjük meg a piskótát lekvárral, pudinggal vagy tejszínes krémmel (ízlés szerint), és kezdjünk el föltekerni egy csíkot, ehhez toldjuk a következő csíkot, ezt folytassuk, míg csigává nem alakul. A külső kérget pontosan méretre vágva illesszük a csigánkra.
- A tetejére tehetünk a krémből, vagy díszíthetjük vajkrém rózsákkal is.
Ez természetesen kakaós piskótából is működik, én most mintás piskótával készítettem (mintás piskóta készítése itt, ehhez díszítősablon a blogomon).
(A tippet köszönjük szekelyanna felhasználónak)