Nagyon egyszerűen feldobhatjuk a tortánkat egy sablon segítségével, ha ráhelyezve a felületre, megszórjuk porcukorral/kakaóval/fahéjjal a sablonon keresztül.
Amikre figyelni kell:
Csak viszonylag sík felületen használható.
Arra ügyeljünk, hogy a porcukor meleg vagy krémes felületen feloldódhat, felolvadhat, így közvetlenül tálalás előtt érdemes felhasználni! A kakaó és a fahéj nem oldódik, így ezeket akár tálalás előtti nap is feldíszíthetjük.
A sablon a rajta található fülek segítségével egyszerűen leemelhető a szórás után.
Ne szórjunk túl sok anyagot a felületre, mert akkor nem jön ki szépen a minta!
Használjunk a szóráshoz kis lukú szűrőt, hogy egyenletesen és finoman adagolódjon a szóróanyag!
Ragacsos felületre ne helyezzük a sablont! Mindig hűtsük előtte a felületet.
Legszebben marcipánon, cukormázon és pasztillázs felületen mutat.