HIRDETÉS

Igazán egyedi hatást érhetünk el, ha mintás csokoládékat készítünk. Hozzávalók: maghőmérő, táblás csokik vagy csokipasztillák (tej-, fehér és étcsoki), maminti art díszítő sablonok, spatula, sütőpapír vagy írásvetítő fólia, lábas és rávaló fém tál, keverő eszköz.

  1. Először az egyik típusú csokit olvasztjuk föl vízgőz fölött (lábasban ujjnyi vizet melegítünk, és a fölé helyezett fém edényben a kockákra aprított csokit kevergetve olvasztjuk 40-46 fokig), majd temperáljuk. Ez azért szükséges, hogy szép maradjon a csoki felülete (erről leírást a pralineparadicsom oldalán találtok).
  2. A sablont ráhelyezzük a sütőpapírra vagy acetát lapra, és spatula segítségével áthúzzuk rajta a 30 fokos csokoládét, majd biztos kézzel fölhúzzuk a sablont. A sütőpapíron maradt mintát a hűtőbe helyezzük.
  3. Felolvasztjuk a másik színű csokoládét, és ezt is temperáljuk.
  4. Kivesszük a hűtőből a sütőpapírt a rajta lévő csokimintával. Köré helyezünk egy sütemény kiszúró formát. Ebbe öntjük a 30 fokos csokoládét, és szépen eloszlatjuk. Ha gondoljuk, megszórhatjuk feltéttel (áfonya, mogyoró, stb.). Megvárjuk, hogy kihűljön, hűtőbe tesszük. 1 óra várakozás után kipattintjuk a csokit a kiszúró formából. Becsomagolva egyedi, szép ajándék.

(A tippet köszönjük szekelyanna felhasználónak)

HIRDETÉS

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS