Szuronycsiga
![Szuronycsiga](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/ingredients/qL/jC/FhRRGEOBxDnLPvO0bPMchYT03XAA3kCBsE7BFgvR.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=f1bdc4e36f33e6dd92c5c17de607a3d7)
A szuronycsiga a tengeri csigák közé tartozik, egyike az igen szívesen fogyasztott tengeri állatoknak. A szuronycsigából készült ételekkel leggyakrabban a francia konyhában találkozhatunk, de számos ország tengerparti éttermeiben is megtalálható az étlapon. Magyarországra főve, vagy fagyasztva érkezik. Legegyszerűbb főve elkészíteni enyhe fűszerekkel, de meg is süthetjük vajon, citromlével, borsozva. Íze a kagylóéhoz hasonlít.
Bármikor.
Hűtőben, mélyhűtőben.
fehérjetartalom
23.84 g
zsírtartalom
65000.082 g
szénhidráttartalom
7.76 g
víztartalom
66 g
Nátrium
206 mg
Foszfor
141 mg
Magnézium
86 mg
Kalcium
57 mg
B6 vitamin
0.342 g
Kolin
65 mg
C vitamin
4 mg
Niacin - B3 vitamin
1.05 mg
fehérje
23.84 g
Zsír
telített zsírsav
0.031 g
egyszeresen telített zsírsav
0.028 g
többszörösen telített zsírsav
0.023 g
koleszterin
65 g
ásványi anyagok
Kalcium
57 mg
Vas
5.03 mg
Magnézium
86 mg
Foszfor
141 mg
Nátrium
206 mg
Cink
1.63 mg
Réz
1.03 mg
Mangán
0.447 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
66 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.026 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.107 mg
Niacin - B3 vitamin
1.05 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.208 mg
Folát
6 µg
Kolin
65 mg
Retinol
26 µg
E vitamin
0.13 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
9.07 µg
A vitamin
26 µg
C vitamin
4 mg
B6 vitamin
0.342 g
A muffinra soha nem lehet ráunni, hiszen egy igazi univerzális sütemény, amit mindig újragondolhatunk. Mi most elhoztuk 3 kedvenc, gyümölcsösre hangolt muffinunkat!
NosaltyNe gondold, hogy házilag nem készíthetsz isteni mexikóit: kukorica-krémleves, gyors mexikói chilis bab és churros vár - utóbbi rendhagyó formában!
NosaltyIdén 15 éves a Konyhakiállítás. A 2025. február 28-án nyíló kiállítás témája a holnap konyhája, mely természetes, okos és inspiráló!
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Fűszereket szinte minden ételbe szórunk, és annak ellenére, milyen egyértelműnek tűnik a használatuk, mégsem mindig az. Például vannak olyan ízesítők, amelyek egészben jobban hatnak, mint őrölve. Nézzük, kik ők!
Nem ritka jelenség, hogy hússütéskor azt tapasztaljuk, a serpenyő alján nem kevés víz gyülemlik fel. De honnan jön ez a folyadék és miért?
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!