Szuronycsiga
Leírás
A szuronycsiga a tengeri csigák közé tartozik, egyike az igen szívesen fogyasztott tengeri állatoknak. A szuronycsigából készült ételekkel leggyakrabban a francia konyhában találkozhatunk, de számos ország tengerparti éttermeiben is megtalálható az étlapon. Magyarországra főve, vagy fagyasztva érkezik. Legegyszerűbb főve elkészíteni enyhe fűszerekkel, de meg is süthetjük vajon, citromlével, borsozva. Íze a kagylóéhoz hasonlít.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, mélyhűtőben.
100g Szuronycsiga
fehérjetartalom
23.84 g
zsírtartalom
65000.082 g
szénhidráttartalom
7.76 g
víztartalom
66 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
206 mg
Foszfor
141 mg
Magnézium
86 mg
Kalcium
57 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.342 g
Kolin
65 mg
C vitamin
4 mg
Niacin - B3 vitamin
1.05 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
23.84 g
Zsír
telített zsírsav
0.031 g
egyszeresen telített zsírsav
0.028 g
többszörösen telített zsírsav
0.023 g
koleszterin
65 g
ásványi anyagok
Kalcium
57 mg
Vas
5.03 mg
Magnézium
86 mg
Foszfor
141 mg
Nátrium
206 mg
Cink
1.63 mg
Réz
1.03 mg
Mangán
0.447 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
66 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.026 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.107 mg
Niacin - B3 vitamin
1.05 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.208 mg
Folát
6 µg
Kolin
65 mg
Retinol
26 µg
E vitamin
0.13 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
9.07 µg
A vitamin
26 µg
C vitamin
4 mg
B6 vitamin
0.342 g