Muflon
Leírás
Páros ujjú patás emlős, amely ma már Európa számos országában, így Magyarországon is megtalálható a vadászati célú betelepítésének köszönhetően. A muflon húsa a marháéra emlékeztet, azonban attól eltérően igazi markáns, pikáns ízű vadhús, hazánkban a ritkábban kapható és kevésbé gyakran fogyasztott húsok közé tartozik. A muflon húsának, mint általában minden vad húsának, jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes felhasználás előtt akár napokra is bepácolni. Elkészítésének módja attól függ, hogy a muflon húsának mely részét használjuk fel, azonban miután a muflon húsa életmódjából adódóan rendkívül izmos, szívós, a leggyakrabban párolva készítik, illetve feldarabolva ragunak vagy tokánynak, de meg is lehet sütni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Muflon
fehérjetartalom
21.59 g
zsírtartalom
61004.812 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.19 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
211 mg
Nátrium
62 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.721 g
Kolin
87.4 mg
Niacin - B3 vitamin
6.38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.69 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.59 g
Zsír
telített zsírsav
2 g
egyszeresen telített zsírsav
2.503 g
többszörösen telített zsírsav
0.309 g
koleszterin
61 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
2.53 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
211 mg
Nátrium
62 mg
Cink
3.94 mg
Réz
0.134 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
32.3 µg
szénhidrát
víz
72.19 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.073 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.204 mg
Niacin - B3 vitamin
6.38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.69 mg
Folát
6 µg
Kolin
87.4 mg
E vitamin
0.08 mg
B12 vitamin
4.34 µg
B6 vitamin
0.721 g