Muflon

Muflon

Leírás

Páros ujjú patás emlős, amely ma már Európa számos országában, így Magyarországon is megtalálható a vadászati célú betelepítésének köszönhetően. A muflon húsa a marháéra emlékeztet, azonban attól eltérően igazi markáns, pikáns ízű vadhús, hazánkban a ritkábban kapható és kevésbé gyakran fogyasztott húsok közé tartozik. A muflon húsának, mint általában minden vad húsának, jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes felhasználás előtt akár napokra is bepácolni. Elkészítésének módja attól függ, hogy a muflon húsának mely részét használjuk fel, azonban miután a muflon húsa életmódjából adódóan rendkívül izmos, szívós, a leggyakrabban párolva készítik, illetve feldarabolva ragunak vagy tokánynak, de meg is lehet sütni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Muflon

fehérjetartalom

21.59 g

zsírtartalom

61004.812 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.19 g

gramm muflon?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.721 g

Kolin

87.4 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.59 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

egyszeresen telített zsírsav

2.503 g

többszörösen telített zsírsav

0.309 g

koleszterin

61 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

2.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Cink

3.94 mg

Réz

0.134 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

32.3 µg

szénhidrát

víz

72.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.073 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.204 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

6 µg

Kolin

87.4 mg

E vitamin

0.08 mg

B12 vitamin

4.34 µg

B6 vitamin

0.721 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...