Marinált feta
Leírás
A feta egy fehér, sós, lágy, juhtejből készült sajt. Fehérjében és kalciumban gazdag, zsírtartalma 40-50% közötti. A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a sajtot, de különleges, pikáns ízt is adhatunk neki. A marinálás során a kockára vágott feta sajtot egy edénybe tesszük, majd felöntjük olajjal és ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszerekkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, chilipaprikával, fokhagymával. Marinált fetasajtot kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Marinált feta
fehérjetartalom
10 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
1 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
800 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
800 mg
szénhidrát
cukor
1 g
vitaminok