Galambgomba

Galambgomba

Leírás

A galambgombának több fajtája van, ezek egy része enyhén mérgező. Kalapjuk többféle színű lehet, a tönk fehér, húsuk törékeny. A galambgombák ízükkel jelzik, hogy mérgező tulajdonságuk van, vagy egyszerűen nem elég finomak. Ehető a kékhátú, varashátú, sárgásbarna, ráncos és a mézszagú galambgomba. Kitűnő alapanyag gombapaprikáshoz vagy leveshez, de legjobban mindig más gombákkal együtt érvényesül.

Mikor vegyem

A galambgomba különböző fajtái nyáron és ősszel teremnek, de szárított változata egész évben megtalálható a hipermarketek polcain.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Galambgomba

fehérjetartalom

3.09 g

zsírtartalom

0.21 g

szénhidráttartalom

3.26 g

víztartalom

92.45 g

gramm galambgomba?

Top ásványi anyagok

Foszfor

86 mg

Magnézium

9 mg

Nátrium

5 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.104 g

Kolin

17.3 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

C vitamin

2.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.09 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

többszörösen telített zsírsav

0.16 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.5 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

86 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.52 mg

Réz

0.318 mg

Mangán

0.047 mg

Szelén

9.3 µg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

1.98 g

víz

92.45 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.081 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.402 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.497 mg

Folát

17 µg

Kolin

17.3 mg

E vitamin

0.01 mg

D vitamin

7 µg

B12 vitamin

0.04 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.104 g

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...