Ez az oka, hogy égett, keserű ízű lesz a zöld teád

A kellemetlen, égett, keserű íz hátterében egy olyan gyakori hiba áll, amibe sajnos a legtöbben belefutnak, amikor zöld teát készítenek. Mi most segítünk, hogy többször ne kelljen rossz ízű teát innod!

Kóstoltál már olyan zöld teát, aminek szinte elviselhetetlenül keserű volt az íze? Sőt, kellemetlen füves vagy égett utóízzel rendelkezett? Ez valószínűleg azért történt, mert a zöld tea elkészítésekor túl forró vizet használtál. Ne aggódj, ez egy nagyon gyakori teakészítési hiba, és szerencsére van rá megoldás.

A zöld tea elkészítéséhez nincs szükség tűzforró vízre

A fekete- vagy gyógyteák elkészítésesekor forró víz szükséges, ám ha zöld és fehér teákról van szó, akkor semmiképpen sem szabad nyakon önteni őket meleg vízzel, hiszen így keserű ízűk lesz.

A zöld tea készítésekor 60 °C és 85 °C között lévő vizet kell használni.

Ha vízforralót használsz, akkor ugyebár elég nehéz pontosan megállapítani a víz hőmérsékletét. Ebben az esetben adj néhány percet a víznek, hogy kicsit le tudjon hűlni, majd mehet rá a teafűre.

Ha azt szeretnéd, hogy mindig megfelelő hőmérsékletű víz álljon a rendelkezésedre, akkor vásárolhatsz egy olyan elektromos vízforralót, amin szabályozni lehet a hőfokot. Sőt, léteznek olyan vízforralók is, amik előre beállított programokkal rendelkeznek a különböző tea- és kávéfajtákhoz, így nincs más dolgod, mint kiválasztani a kívánt beállítást. A vízforraló pedig gondoskodik a többiről.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...