Ez az oka, hogy égett, keserű ízű lesz a zöld teád

A kellemetlen, égett, keserű íz hátterében egy olyan gyakori hiba áll, amibe sajnos a legtöbben belefutnak, amikor zöld teát készítenek. Mi most segítünk, hogy többször ne kelljen rossz ízű teát innod!

Kóstoltál már olyan zöld teát, aminek szinte elviselhetetlenül keserű volt az íze? Sőt, kellemetlen füves vagy égett utóízzel rendelkezett? Ez valószínűleg azért történt, mert a zöld tea elkészítésekor túl forró vizet használtál. Ne aggódj, ez egy nagyon gyakori teakészítési hiba, és szerencsére van rá megoldás.

A zöld tea elkészítéséhez nincs szükség tűzforró vízre

A fekete- vagy gyógyteák elkészítésesekor forró víz szükséges, ám ha zöld és fehér teákról van szó, akkor semmiképpen sem szabad nyakon önteni őket meleg vízzel, hiszen így keserű ízűk lesz.

A zöld tea készítésekor 60 °C és 85 °C között lévő vizet kell használni.

Ha vízforralót használsz, akkor ugyebár elég nehéz pontosan megállapítani a víz hőmérsékletét. Ebben az esetben adj néhány percet a víznek, hogy kicsit le tudjon hűlni, majd mehet rá a teafűre.

Ha azt szeretnéd, hogy mindig megfelelő hőmérsékletű víz álljon a rendelkezésedre, akkor vásárolhatsz egy olyan elektromos vízforralót, amin szabályozni lehet a hőfokot. Sőt, léteznek olyan vízforralók is, amik előre beállított programokkal rendelkeznek a különböző tea- és kávéfajtákhoz, így nincs más dolgod, mint kiválasztani a kívánt beállítást. A vízforraló pedig gondoskodik a többiről.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek