Kiderült, miért nem vagyunk éhesek, ha szerelmi bánat gyötör minket

Bizony, a testednek is nagyon komoly reakciói vannak arra, ha "szívfájdalmaid" vannak. Most arra is fény derült, miért nem vagy éhes ilyen élethelyzetekben.

Bárki bármit mond, egy kapcsolatnak véget vetni sosem könnyű, pláne, ha nem te hoztad meg ezt a fájdalmas döntést. Ilyenkor sokan édességegekkel próbálják megvigasztalni magukat, azonban gyorsan rájönnek, hogy egy falat sem megy le a torkukon, így még ez az örömforrás is kiesik. Ez az érzés – még ha nem is mostanában szakítottál – Valentin-napon kicsit felerősödhet. Egy holland kutató pedig az is elárulja, miért.

„Szerelmi bánat esetén szó szerint sokkot kapunk, ami a testünkre ugyanúgy igaz, ezért túlélő üzemmódra kapcsol” – kezdi a magyarázatot Gert ter Horst professzor, akinek a kutatást köszönhetjük. – „ez az egyedülálló élethelyzet nagyon stresszes, ezért megemelkedik az adrenalin és kortizol szint, ami miatt nem csak a szíved ver gyorsabban, de éjszaka aludni sem tudsz, sőt, ez ritkább esetben komoly hasfájáshoz vezethet.” Szóval hiába sütsz magadnak rengeteg sütit, illetve veszed meg magadnak Valanetin-napra a különleges 1 kilós kiszerelésű Nutellát, valószínűleg úgysem megy le a torkodon.

Oké, egy idő után viszont mégis megjön a kedved az evéshez, ráadásul csupa egészségtelen ötlet jut elsőre az eszedbe. Erre is van magyarázat:

„miután a szervezet úgy érzékeli, hogy elmúlt a veszély (kezdesz beletörődni a helyzetedbe) minél gyorsabban igyekszik visszatölteni a kalóriadeficitet, ezért a zsírban és szénhidrátban gazdag ételeket részesíti előnyben”

– mondja a szakember.

Erre azonban van egy nagyon jó megoldás: bármit is kívánsz, próbáld meg egészségesebb változatban elkészíteni, legyen az a kedvenc sütid vagy egy pizza. Így elkerülheted, hogy plusz kilók szaladjanak fel rád emiatt.

Nyers csupa csoki torta

Egészséges csokitortát keresel? Ez lesz a te recepted! Az avokádó, a mangó, a mandula, a datolya és a kesudió nem csak finommá, de táplálóvá is teszi, miközben gazdag és ízletes is ...

Magyaros karfiolpizza

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence a karfiolpizza! Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, ezért érdemes egyből dupla adagot csinálni! ;) Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Bármennyire is fáj a kicsi szíved, igazából semmilyen étel nem fog igazán segíteni, de idővel sokkal jobb lesz. Addig is tölts sok időt a barátnőiddel (éljenek az online találkozók), olvass, sorozatozz és tanulj meg egy király új fogást elkészíteni, amivel leveszed a következő pasidat a lábáról.


Még több cikk a Valentin-napról, amit szingliként is érdemes elolvasnod:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...