Ettől az apró részlettől lesz igazán krémes a tojásrántottád

Sokan nem is tudják, hogy ez a bosszantó ok áll a száraz, fűrészporszerű rántotta hátterében... Most megmutatjuk, hogy min érdemes változtatnod!

Sokan azt gondolják, hogy a tojásrántotta a világ egyik legegyszerűbb fogása, pedig ez nem teljesen így van. A tökéletes rántotta elkészítéséhez ugyanis nemcsak friss tojásra, technikai tudásra és időre van szükséged, hanem egy megfelelő méretű serpenyőre is. Ha például a serpenyő túl kicsi, akkor előfordulhat, hogy a rántotta egyenetlenül sül meg, és nehéz lesz megfordítani. Ha pedig túl nagy, akkor a tojás túlsülhet. De mi alapján válaszd ki a megfelelő serpenyőt? Mi segítünk neked!

Csak akkor lesz tökéletes a tojásrántotta, ha odafigyelsz erre

Nem csak a rántotta esetében fontos a serpenyő mérete

A megfelelő serpenyőméret először is attól függ, hogy milyen fogást készítesz, és hogy hány tojást kívánsz felhasználni hozzá. Ha például egy tojást sütsz, akkor egy 12 cm átmérőjű mini serpenyőt érdemes használnod. Két tojás esetén azonban már egy 20 cm-es serpenyőre lesz szükséged. Három vagy négy tojás esetében pedig vedd elő a 30 cm átmérőjű serpenyődet.

Bár ez az irányelv jól működik a tükörtojás esetében is, ám más tojásos ételek esetében már változhat a szabály. Omletthez például egy 20 cm serpenyő kell, hiszen csak egy ilyen méretűben lehet összehajtogatni az omlettet. Ha egy nagyobb adag omlettet készítesz egy családi villásreggelihez, akkor szerezz be egy 25 centiméteres serpenyőt, ebbe ugyanis akár egy öt-hat tojásos omlett is belefér.

Ez a megfelelő méretű serpenyő a krémes rántottához:

Ha odavagy a krémes rántottáért, akkor használj egy 12 centiméteres serpenyőt. Ha több embernek sütsz rántottát, akkor próbálj ki egy 20 centiméteres, vagy akár egy 25 centiméteres serpenyőt négy-hét tojáshoz.

A megfelelő méretű serpenyők lehetővé teszik, hogy a rántotta megőrizze könnyed textúráját.

Mindig máshogy sikerül a rántotta? Ezekkel a receptekkel tuti szuper krémes lesz:

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Egy nagyobb, 3-4 tojásos frittatához egy 25 centiméteres serpenyőt használj, 1-2 tojáshoz elég egy kisebb.. Ha esetleg még továbbra sem vagy biztos abban, hogy milyen méretű serpenyőt kell használnod, akkor keress egy receptet, mivel a tojásételek receptjei gyakran megemlítik, mit ajánlanak.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes konyhai ötlet vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...