Ezért ne próbáld ki ezt a tojásfőzős TikTok-trükköt

Egy férfi kipróbálta a TikTok egyik buggyantott tojásos trükkjét, azonban komoly sérüléseket szenvedett, így senkinek nem ajánlja.

A 40 éves Gary McDougall arra figyelmeztet egy videóban, hogy nehogy kipróbáljuk a TikTok-trükk szerinti buggyantott tojást, mert akár súlyos égési sérüléseket is szenvedhetünk. Bár a férfi már milliószor alkalmazta ezt a trükköt, legutóbb komoly baj lett belőle.

@8gazmcd1

don't poach eggs in the microwave

♬ original sound - Gary McDougall

Mi is ez a trükk?

Egy vízforralóban felmelegítjük a vizet, majd félig megtöltünk vele egy teáscsészét, ráütünk egy tojást, majd beledobjuk a mikróba pár másodpercre. Ezután kihalásszuk a tojást a vízből, és kész is a tökéletes buggyantott tojás.

Mi történt?

Gary is így tett, már az utolsó lépésnél járt, amikor megtörtént a baj. Kivette a mikróból a csészét, és megpróbálta egy kanállal kihalászni az tojást, azonban szétrobbant, és a forró víz beterítette Gary testét. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, de szerencsére a szeme helyre jött, és most már mindkettővel lát.

A férfi azért publikálta ezt a videót, hogy felhívja mindenki figyelmét, hogy veszélyes is lehet ez a technika, szóval véleménye szerint jobb, ha hagyományos módon készítjük a buggyantott tojást.

Forrásunk volt.


Még több TikTok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...