Ezzel a gyümölccsel lesz Michelin-csillagos az édesburgonyapüré

Ha te is gyakran készítesz édesburgonyapürét, akkor Napi Tippünk neked szól: egy olyan ötletet hoztunk, amihez csak egy gyümölcsre lesz szükséged, mégis olyan lesz az édesburgonyapüréd, mintha egy Michelin-csillagos étteremben szolgálták volna fel!

Általában az íz a legfontosabb tényező, ha arról van szó, hogy egy étel jó-e vagy sem. Ha azonban az ízek már a helyükön vannak, egyéb szempontokkal is tudsz foglalkozni. Például a tálalással, hogy ne csak finom, de egyenesen nagyszerű tányérral kápráztasd el szeretteidet. Vegyük például a kedvenc édesburgonyapüré-recepted. Biztosan nagyon finom, de valljuk be, a püré nem épp a legesztétikusabban tálalható étel (és itt bevillannak a menzás emlékek). Mivel először a szemünkkel eszünk, a teljes körű élményért fontos, hogy vizuálisan is vonzó legyen az étel. Ezért mi azt ajánljuk, hogy a megszokott tányért cseréld le valami szokatlanra...például egy fél narancshéjra, így olyan lesz az édesburgonyapüré, minta egy Michelin-csillagos étteremben szolgálták volna föl!

Ezzel a gyümölccsel lesz Michelin-csillagos az édesburgonyapüré

A felfokozott látványon túl a narancshéjban történő tálalás az édesburgonyapüré ízének komplexitását is növeli. Mivel a citrusfélék héja bővelkedik illóolajokban, a színes héj képes friss és virágos illatot kölcsönözni a batátának. Ráadásul a narancsos pohárkák ízét enyhén át is veheti a töltelék, így a pikáns héj élénkséget biztosít, míg a gyümölcs keserű maghéjának maradványai az édesburgonya édességét egyensúlyozzák ki.

Hogyan készítsd el az édesburgonyával töltött citrusos pohárkákat?

A kiválasztott narancs fajtától függetlenül a gyümölcsöknek frissnek, keménynek és zúzódásoktól mentesnek kell lennie, és érdemes kezeletlen héjút választani erre a célra. Alapos mosás után vágd félbe a gyümölcsöt, majd egy kanállal kapard ki a gyümölcshúst. Ha nagyobb citruspohárkákat szeretnél készíteni, akkor az egész narancs egyharmadát vágd csak le, és így kapard ki a lédús belsejét.

A wow-hatás érdekében bátran faragj mintákat a héjba.

Érdemes emellett a narancs csücskét is levágni, hogy stabil talapzaton álljon az édesburgonyával töltött pohárka. Ezután tedd a gyümölcsöt egy tepsibe, és töltsd meg édesburgonyapürével.

Mind az édesburgonyának, mind a narancsnak vannak cukros aromái, ami azt jelenti, hogy a püré készítésekor előnyös lehet ezt a tulajdonságot hangsúlyozni. Keverj bele juharszirupot, díszítsd kandírozott pekándióval, sőt, akár egy brûlée-s feltét is kiegészítheti az ízprofilokat, miközben megbolondítja az egész kompozíciót. Természetesen az édesen fanyar narancsos pohárkák jó alapot adhatnak a sós recepteknek, például, ha az édesburgonyapürét fokhagymával gazdagítod.

Bárhogy is ízesíted az ételed, az édesburgonyával töltött narancsos pohárkák csak egy gyors sütést igényelnek, mielőtt készen állnak arra, hogy lenyűgözzék a vacsoravendégeidet. Ráadásul nemcsak édesburgonyapürével, de krumplipürével vagy más ételekkel is megtöltheted a citrushéjakat a fine dining élmény érdekében.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a főzési praktikákat is érdemes ellesni!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...