5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.

Egy-egy hasznos tárolási tipp segíthet jócskán meghosszabbítani az élelmiszerek és főtt ételek élettartamát: különösen jól jöhet ez húsvét alkalmával, amikor a sonkát, kalácsot és hidegtálakat több napig is frissen kell tartanunk valahogy. Az elszíneződés, kiszáradás és megfonnyadás elkerülése érdekében vessük be az alábbi tárolási tippeket, legyen mind a négy napon friss és zamatos az ünnep!

5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

Az idényzöldségeket tedd papírzacskóba

Tele van a húsvéti asztal retekkel, salátával és újhagymával: ezek a zsenge zöldségek a tavasz éledező ízét hordozzák, azonban nem ez az egyetlen tulajdonság, amelyen osztoznak a kikelettel. Sajnos ugyanolyan „törékenyek”, jobban ki vannak téve az enyészetnek, magyarán gyorsan megfonnyadnak.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, tároljuk a zöldségeket papírzacskóban, a hűtő fiókos részében – ez a hideg és párás környezet lesz számukra a legideálisabb.

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Nyerő kaszinótojás

Az ünnepek elmaradhatatlan ékessége a kaszinótojás, amely bármilyen más hidegtálat lepipál. Mutatjuk, mi hogyan készítjük. Franciasaláta-ágyon tálaltuk, ahogy azt illik!

A majonézes salátákat tárold dobozban

A majonézes saláták tárolása nem a legegyszerűbb feladat: a leghatékonyabb és leginkább környezettudatos módszert egy légmentesen zárható doboz jelentheti, ebben ugyanis úgy tárolhatjuk, akár hosszabb ideig is a salátákat, hogy azok nem veszítenek krémes állagukból és nem vesznek át kellemetlen szagokat sem a hűtőben.

Minden étkezésnél tálaljunk egy kisebb adagot, majd zárjuk vissza a salátákat a respektív dobozaikba.

Készíts kisebb hidegtálakat

Nemcsak a salátákból érdemes kisebb adagokat tálalni, hanem a különböző sajt- és sonkatekercsekből, töltött tojásokból és zöldségekből. És ugyan a hidegtálak tényleg jól mutatnak nagyban, díszesen prezentálva, frissességi szempontból nem a legelőnyösebb ez a tálalási formátum.

A különböző elemeket tároljuk zárható dobozban és csak akkor egészítsük ki salátákkal és friss zöldségekkel, amikor tálalunk.

Hagyd a sonkát a levében

Ha a készre főtt sonkát előre felvágjuk, a vékony szeletek könnyen kiszáradnak, ha egyszerűen egy tálon hagyjuk őket, sőt, akár el is színeződhetnek az oxidálódás miatt.

Annak érdekében, hogy a hús állaga, színe és minősége is megmaradjon, mindig csak egy részét vágjuk fel, a többit tegyük vissza a sonkaleves fazékba.

Ne vágd fel előre a kalácsot

A szépen fonott péktermékről se feledkezzünk meg: ha minden étkezéshez (legyen az reggeli, ebéd vagy uzsonna) azt szeretnénk, hogy frissen és puhán érkezzen az asztalra a kalács, csak előtte szeleteljünk fel egy darabot. A kalács vágott végét pedig védjük szorosan rácsavart alufóliával. Szintén jobb, ha a fonott szépséget hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk.

Húsvéti ötfonatú kalács

Ahány ház, annyiféle kalácsrecept jellemzi a húsvéti időszakot. Összetevőiken kívül fonástechnikájukban is eltérnek, van, aki az egyszerűbb hármasat választja, más nem ad lejjebb a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos tipp húsvétra, amitől teljes lesz az ünnep:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...