6 szokás, ami hozzásegíthette Erzsébetet a hosszú élethez

Hétfőn eltemették II. Erzsébet királynőt, aki 96 éves koráig élt. De vajon mi volt a titka hosszú életének?

II. Erzsébet királynő az angol történelem leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. Pontosan 96 évet és 4 hónapot élt meg, mely nemcsak a genetikának köszönhető, hanem rendkívül egészséges életmódjának is. Nézzük, milyen szokásai voltak, melyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy megélje ezt a kort.

Tápláló és egészséges napindító

II. Erzsébet soha nem hagyta ki a reggelit, melyet minden nap pontosan 8:30-kor szolgáltak fel neki. Sok teória terjed arról, pontosan mit fogyasztott ilyenkor, de úgy tudni, hogy először egy csésze teát és kekszet, majd később egy tál zabkását.

Természetszeretet

A királynő két kedvenc hobbija a kertészkedés és a sétálás volt. Mind a kettő hozzájárulhat a hosszabb élethez a kutatások szerint.

Nem vetette meg a kétkezi munkát

Sok humor

Őfelségének a humora is igazán jó volt, és szívesen nevetett, bár ezt ritkábban láthattunk. A nevetés pedig köztudottan jót tesz az agynak és a testnek is: javítja a hangulatot, és csökkenti a stresszt. 

Óvatosan nassolt

II. Erzsébet a délutáni teája mellé lekváros kenyeret is fogyasztott, ami nem a legegészségesebb, szakértők szerint azonban ezzel sincs baj, hiszen a nassolás csak akkor okozhat gondot, ha mértéktelen.

Sport

A királynő köztudottan imádta a lovakat, és kiváló lovas hírében állt, ez pedig a testén kívül az elméjének is jót tehetett, ugyanis a rendszeres testmozgás szerepet játszik az öregedéssel összefüggő kognitív hanyatlás megelőzésében.

Imádta a lovakat

A britek kedvence

Mint korábban említettük, a királynő a napot mindig teával kezdte, méghozzá egy jó Earl Grey-jel, melyet jó angol szokás szerint cukor nélkül, tejjel fogyasztott. A fekete tea erősíti az immunrendszert, és csökkenti a fertőzések kockázatát, ezért megnövelheti a várható élettartamot.

Forrásunk volt.


Még több a brit királyi családról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...