A ráncok ellen sokféle módon védekezhetsz: használhatsz különböző krémeket, befizethetsz kezelésekre, házilag is készíthetsz kenőcsöket, de akár különböző italokkal és ételekkel is harcolhatsz ellenük. A szakértők szerint az egyik legjobb étel a ráncok ellen nem más, mint az avokádó.
Az avokádó az egyik legsokrétűbb étel, melynek nemcsak az íze mennyei, de számos jó tulajdonsággal is rendelkezik, többek között segíthet legyőzni a ráncokat.
Trista Best, a Balance One nevezetű, amerikai székhelyű cég dietetikusa elmondta, hogy az amit eszel, ugyanannyira fontos, mint az, amit az arcodra kensz ránctalanító gyanánt.
Az avokádó rendkívül gazdag E-vitaminban. Ezt a vitamint egyébként természetes úton is előállítja a szervezeted, majd faggyú formájában juttatja a bőr pórusain keresztül a bőr felszínére. A feszes, élénk és ragyogó bőrt pedig a megfelelő faggyútermelés biztosítja
Az avokádó különösen jó azok számára, akik száraz bőrtípussal rendelkeznek, mert az ő szervezetük nem termel kellő mennyiségű E-vitamint, ez pedig ráncokhoz, sötét foltokhoz és gyulladáshoz vezethet
– tette hozzá a szakértő.
Az avokádó a méregtelenítésben is segítséget nyújt C-vitamin-tartalmának köszönhetően, hiszen jótékony hatással van a vesére és a májra. Ez a két szerv felelős a szabad gyökök és a szervezetben található méreganyagok eltávolításáért, ami kevesebb ráncot, és szebb, ragyogóbb arcbőrt eredményez.
Még több szépség: