Egy ropogós vacsoráért süsd meg a gnocchit főzés helyett

A házi gnocchi készítése nem éppen hétköznapi elfoglaltság, sokan a bolti verziót vesszük, és ezzel nincs is semmi baj. A probléma inkább ott kezdődik, hogyan választjuk meg az elkészítés módját. Meglepő: nem a főzés a legjobb módszer.

Egy nagyon gyors vacsora alapja lehet a boltban megvásárolt, előre elkészített, vákuumcsomagolt gnocchi. A legtöbb konyhában ez valószínűleg a tészta megfőzését és egy paradicsomszósz elkészítését jelenti, ebből egy klasszikus, jól ismert fogás születik, ami lássuk be, egy kissé unalmas. Ahhoz, hogy ne hagyjon maga után kívánnivalót a gnocchi, a forralás helyett válasszuk a sütés módszerét. Készen állunk?

Egy ropogós vacsoráért süsd meg a gnocchit főzés helyett

Gnocchit a sütőben?

A száraztésztákkal ellentétben a bolti gnocchi önmagában is olyan puha állagú, hogy nem kizárólag vízben lehet elkészíteni. Ha betennék egy spagettit a sütőbe, csak még jobban kiszáradna. A gnocchi azonban teljes átváltozáson megy keresztül, ha víz helyett a „tűzbe” tesszük.

Kívülről ropogós lesz, belül pedig a megszokott puha állag vár minket, amikor beleharapunk.

A lassan áradó hő és az olaj kettőse egy teljesen új ételt csinál a tésztából, nem lesz olyan gumiszerű és nyálkás, mint amikor kimerjük a főzővízből. A sütés után ugyanúgy összekeverhetjük valamilyen szósszal, a különbség csak az isteni ropogós külső lesz.

Serpenyő vagy tepsi

Két út közül választhatunk: a sütő lassú hője és a határozottabb serpenyős módszer nagyjából mind ugyanazt az eredményt éri el. Annyi a különbség, hogy a tűzhelyen valószínűleg gyorsabban végzünk a gnocchi pirításával, mint egy tepsin.

A sütős módszerhez egy tálban forgassuk össze a nyers tésztát pár evőkanál olajjal, sóval, borssal és tetszőleges fűszerekkel. Terítsük el a tepsin, majd süssük 180℃-on, 25-30 percig.

Ha a serpenyőt választjuk, hevítsünk hasonló mennyiségű olajat, amin utána pirítsuk körbe alaposan a gnocchit. A fokhagymát és az érzékenyebb fűszereket csak a végén adjuk hozzá, nehogy megégjenek.

Fűszerezés és kiegészítés

És hogy mihez kezdjünk a fantasztikusan ropogós gnocchinkkal? Készíthetünk hozzá egy hagyományos tésztaszószt (tejszíneset, paradicsomosat vagy zöldségeset), azonban ehhez a különleges tésztához inkább egy különleges szósz dukál.

Ehhez dobjunk a tepsibe vagy a serpenyőbe néhány marék koktélparadicsomot: ezek a tésztával együtt fognak teljesen szétfőni, és úgy kapunk szószt a fogásunkhoz, hogy nem is kell bepiszkolnunk egy másik edényt.

Amikor a gnocchi és a paradicsom is megsült, keverjük össze az egészet, szórjuk tele sajttal, és már készen is van a nem hétköznapi tésztaételünk. Ha megkóstoljuk, rá fogunk jönni, hogy a sült gnocchinál jobb tényleg nincsen.

Articsókás gnocchi

Friss articsókát sajnos csak ritkán és aranyárban kapni, az olajban eltett verziója viszont már a legtöbb szupermarket polcán ott csücsül, de talán észre se vesszük. Pedig épp itt az ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Ezeket a különleges ételeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!