Fémes ízű lesz a szószod, ha ilyen típusú serpenyőben főzöd

Ha valaha fémes ízt éreztél az elkészített szószodban, akkor ez nagy valószínűséggel azért történt, mert egy bizonyos típusú serpenyőt használtál...

A szakács megfelelő konyhai eszközök és edények nélkül olyan, mint egy hős szupererő nélkül. Hiába a kreativitás, hiszen megfelelő főzőeszközök nélkül egyszerűen nem lehet bizonyos ételeket elkészíteni. A főzéshez használt eszközök, különösen a kiválasztott serpenyő, nagymértékben befolyásolják az elkészült fogást. Máris mondjuk, hogy mire érdemes ezentúl odafigyelni!

A konyhai eszközök és edények anyaga nagyban befolyásolhatja az elkészített fogást

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a serpenyőinkből, tisztában kell lennünk azzal, hogy mely fogáshoz melyik típus passzol. A rakott ételekhez például érdemes üveg- vagy kerámia edényeket használni. Ha egy nagy hőellenállású darabra van szükséged, akkor válaszd az öntöttvas serpenyőt.

Az általad készített étel hosszú sütési időt igényel?

Akkor a zománcozott öntöttvas lesz számodra a legjobb választás. Ezt a logikát követve természetesen nem túl meglepő, hogy a szószok készítésekor is fontos szerepe van a kiválasztott edény típusának.

A szakértők szerint a tésztaszósz elkészítésének művészete a megfelelő serpenyő kiválasztásával kezdődik. A zománcozott öntöttvas, a rozsdamentes acél és más tapadásmentes opciókkal sosem nyúlhatsz mellé.

Ám a szénacél és az öntöttvas serpenyők rosszul reagálnak a szószokban található savakra, így érdemes ezeket inkább a polcon hagyni. Ha véletlenül mégis ezt használtad, akkor előfordulhat, hogy fémes ízű lesz a szósz, valamint használhatatlanná válhat a serpenyő.

A serpenyő típusán kívül még a mérete is nagyon fontos. A szószfőzéshez a széles serpenyő a legjobb választás, mert ebben gyorsabban el tud párologni a felesleges folyadék. Ráadásul egy nagyobb serpenyőben sokkal kényelmesebben tudod összekeverni a kész tésztát és a szószt.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp, trükk és ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...