Fémes ízű lesz a szószod, ha ilyen típusú serpenyőben főzöd

Ha valaha fémes ízt éreztél az elkészített szószodban, akkor ez nagy valószínűséggel azért történt, mert egy bizonyos típusú serpenyőt használtál...

A szakács megfelelő konyhai eszközök és edények nélkül olyan, mint egy hős szupererő nélkül. Hiába a kreativitás, hiszen megfelelő főzőeszközök nélkül egyszerűen nem lehet bizonyos ételeket elkészíteni. A főzéshez használt eszközök, különösen a kiválasztott serpenyő, nagymértékben befolyásolják az elkészült fogást. Máris mondjuk, hogy mire érdemes ezentúl odafigyelni!

A konyhai eszközök és edények anyaga nagyban befolyásolhatja az elkészített fogást

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a serpenyőinkből, tisztában kell lennünk azzal, hogy mely fogáshoz melyik típus passzol. A rakott ételekhez például érdemes üveg- vagy kerámia edényeket használni. Ha egy nagy hőellenállású darabra van szükséged, akkor válaszd az öntöttvas serpenyőt.

Az általad készített étel hosszú sütési időt igényel?

Akkor a zománcozott öntöttvas lesz számodra a legjobb választás. Ezt a logikát követve természetesen nem túl meglepő, hogy a szószok készítésekor is fontos szerepe van a kiválasztott edény típusának.

A szakértők szerint a tésztaszósz elkészítésének művészete a megfelelő serpenyő kiválasztásával kezdődik. A zománcozott öntöttvas, a rozsdamentes acél és más tapadásmentes opciókkal sosem nyúlhatsz mellé.

Ám a szénacél és az öntöttvas serpenyők rosszul reagálnak a szószokban található savakra, így érdemes ezeket inkább a polcon hagyni. Ha véletlenül mégis ezt használtad, akkor előfordulhat, hogy fémes ízű lesz a szósz, valamint használhatatlanná válhat a serpenyő.

A serpenyő típusán kívül még a mérete is nagyon fontos. A szószfőzéshez a széles serpenyő a legjobb választás, mert ebben gyorsabban el tud párologni a felesleges folyadék. Ráadásul egy nagyobb serpenyőben sokkal kényelmesebben tudod összekeverni a kész tésztát és a szószt.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp, trükk és ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk