Hatalmas nemzetközi elismerést kapott ez a magyar étterem

Egy világhírű utazási magazin a világ 50 olyan étterme közé választott egy magyar éttermet, ahová muszáj ellátogatni, mielőtt meghalunk.

Az Atlas Obscura 2009-ben, utazási magazinként indult, mostanra azonban meghatározó véleményvezérré vált a turizmusban. Mára már utazásokat szerveznek és kritikák jelennek meg náluk, így érdemes adni a véleményükre.

A lap nemrégiben kiadta az 50 hely, ahol halálod előtt enned vagy innod kell elnevezésű friss listáját, melyben egy magyar vendéglátóhely is helyett kapott, mégpedig a a budapesti Rosenstein étterem.

Az Atlas Obscura összefoglalójában azt írja, érdemes betérni ide egy vacsorára, ha Magyarországon járunk. A Rosenstein egy több generációs, családi kézben lévő étterem, mely magyar és zsidó fogásokat is felszolgál.

A lap állítása szerint a csirkepaprikás és a maceszgolyóleves az egyik legnépszerűbb fogások közé tartozik. Az étlapon számos, belsőségből készült fogás is található, melyek nem divatból kerültek fel a menüre, hosszú ideje ott vannak már. Mindezeket szépen, ízlésesen tálalják, így válik teljessé a gasztroélmény, mutatnak rá.

Egyébként a Rosenstein étterem a külföldi sztárok körében is népszerű, többek között Willem Dafoe és Mark Ruffalo is betért már hozzájuk.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...