Hatalmas nemzetközi elismerést kapott ez a magyar étterem

Egy világhírű utazási magazin a világ 50 olyan étterme közé választott egy magyar éttermet, ahová muszáj ellátogatni, mielőtt meghalunk.

Az Atlas Obscura 2009-ben, utazási magazinként indult, mostanra azonban meghatározó véleményvezérré vált a turizmusban. Mára már utazásokat szerveznek és kritikák jelennek meg náluk, így érdemes adni a véleményükre.

A lap nemrégiben kiadta az 50 hely, ahol halálod előtt enned vagy innod kell elnevezésű friss listáját, melyben egy magyar vendéglátóhely is helyett kapott, mégpedig a a budapesti Rosenstein étterem.

Az Atlas Obscura összefoglalójában azt írja, érdemes betérni ide egy vacsorára, ha Magyarországon járunk. A Rosenstein egy több generációs, családi kézben lévő étterem, mely magyar és zsidó fogásokat is felszolgál.

A lap állítása szerint a csirkepaprikás és a maceszgolyóleves az egyik legnépszerűbb fogások közé tartozik. Az étlapon számos, belsőségből készült fogás is található, melyek nem divatból kerültek fel a menüre, hosszú ideje ott vannak már. Mindezeket szépen, ízlésesen tálalják, így válik teljessé a gasztroélmény, mutatnak rá.

Egyébként a Rosenstein étterem a külföldi sztárok körében is népszerű, többek között Willem Dafoe és Mark Ruffalo is betért már hozzájuk.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...