3 izgalmas mód, ha nem reszelve tennéd a répát a tortába

Közeleg a húsvét és a tavasz, ilyenkor gyakrabban sütünk ízes-fűszeres répatortát. A piskóta könnyed állagát a reszelt zöldség adja, persze nem feltétlenül szükséges ilyen formában használni. Az alábbi kreatív módokon is bevethetjük.

A répatorta az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet egy friss zöldségből istenien édes és puha tortát alkotni: a bizonyítékok pedig minden húsvéttal csak egyre gyűlnek a sütemény sikere mellett. Ez a nagy népszerűség utat nyithat az újfajta répatorták kipróbálása felé is, olyan répatorták irányába például, amelyek masszája nem reszelve foglalja magába a narancssárga gyökérzöldséget. De akkor mégis hogyan? A cikkből kiderül!

3 izgalmas mód, ha nem reszelve tennéd a répát a tortába

Turmixolva

Megspórolhatjuk a répák reszeléséhez szükséges izomerőt, ha a kézi módszerről gépire váltunk. A répát meghámozva, darabokra vágva leturmixolhatjuk a piskóta nedves hozzávalóival, így létrehozva egy lusta répatortát.

Az olajjal, tojásokkal és cukorral simára dolgozott répás masszát utána már csak a többi száraz alapanyaggal kell elkevernünk, és kész is a tésztánk.

A módszer előnye (a könnyedségen kívül, persze), hogy egységesebb masszát kapunk, valamint sárgább színt – ha ez valakinek szimpatikusabb, mindenképpen így járjon el idén húsvétkor.

Előre sütve

Ugyan ez a módszer pont több idővel jár (az előzővel ellentétben), hiszen előre meg kell sütnünk hozzá a répát, mindenképpen megér egy misét. Leginkább azért, mert a krémesre sült gyökérzöldség elképesztően édes, szinte karamellizált aromát kap, ami fantasztikusan áll majd a tortánknak.

Hámozzuk meg, majd kevés olajjal tegyük alufóliába a répákat, és süssük 200 fokon nagyjából 25-30 percig. Utána hagyjuk a fóliacsomagban kihűlni, majd konyhai robotgéppel vagy aprítógéppel vegyítsük el a cukorral, zsiradékkal, tojásokkal.

Édesebb végeredményt és karakteresebb (nem olyan „nyers”) répaízt eredményez a módszer, ami bejöhet azoknak, akik ódzkodnak a reszelt répa tortába forgatásától. Arra érdemes azonban figyelni, hogy a sült répának kisebb a nedvességtartalma, így a masszának több folyadékra lehet majd szüksége (tojás, tej, joghurt vagy tejföl formájában).

Folyékonyan

A nagyobb boltokban már lehet répalevet kapni, persze otthon is készíthetünk ilyet turmixgép vagy gyümölcscentrifuga segítségével. A lé használata a teljesen sima massza: még a legkisebb darabkáktól is megszabadulhatunk így, ami azt is jelenti, hogy könnyedebb tésztákban is bevethetjük.

Légiesebb piskótákat alkothatunk répalével, vagy egyszerűen kicserélhetjük egy receptben a tejet zöldséglére (így akár könnyedén vegánná is tehetünk egyes desszerteket).

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes-izgalmas húsvéti ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek