Pofonegyszerű trükk: így nem süllyednek a muffin aljára az áfonyaszemek

Mesébe illő áfonyás muffinokról álmodozol, de még sosem jött össze, hogy csábítóan kacsingassanak róla az áfonyaszemek, mint a fotókon? Akkor ez a pofonegyszerű trükk lesz számodra a megváltás!

A kávézókban és a fotókon az áfonyos muffinoknak mindig szép magas és íves a teteje, miközben az áfonyaszemek jól kivehetőek és nem süllyedtek le a muffin aljára sütés közben. Otthon azonban valahogy sosem sikerül rekreálni ezt az élményt. Azt már tudjuk, hogy mit kell tennünk az íves tetejű muffinért, most pedig lerántjuk a leplet a mutatós áfonyás muffin titkáról. Amennyire meglepő, annyira egyszerű ez a trükk!

Ha olyan muffint szeretnél, amire ránézve senki sem tud ellenállni, hogy beleharapjon, akkor fontos, hogy az áfonyaszemek egyenletesen helyezkedjenek el benne, és ne süllyedjen az összes a süti aljára. Nem csalás, nem ámítás, ezt te is könnyedén elérheted.

Fogd az áfonyákat, és tedd őket egy tálba, majd egy-két kanál lisztes keverékkel – a recepted száraz hozzávalói összekutyulva - öntsd nyakon őket, hogy minden szemet egy vékony fehér réteg borítsa. Ezután keverd bele az áfonyákat a tésztába.

Ez a trükk segít, hogy az áfonyaszemek jobban hozzátapadjanak a tésztához, így szépen eloszlanak a tésztában, és nem fognak lesüllyedni sütés közben. Ráadásul, ha fagyasztott áfonyát használsz, ez segít, hogy ne folyjon bele az áfonyalé a tésztába.

Áfonyás muffin 2.

Kell néha olyan idő, mikor egyedül vagyok. Teljesen. És nem szól hozzám senki. Akár öt perc is elegendő, hogy összeszedjem magam. Szerencse, hogy életem párja is Oroszlán, s megérti ...

Könnyű áfonyás muffin

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a ...

Legközelebb vesd be ezt a trükköt, és ejts ámulatba mindenkit a szépséges muffinjaiddal!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Forrásunk volt


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Címlapkép: Canva

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...