A kávézókban és a fotókon az áfonyos muffinoknak mindig szép magas és íves a teteje, miközben az áfonyaszemek jól kivehetőek és nem süllyedtek le a muffin aljára sütés közben. Otthon azonban valahogy sosem sikerül rekreálni ezt az élményt. Azt már tudjuk, hogy mit kell tennünk az íves tetejű muffinért, most pedig lerántjuk a leplet a mutatós áfonyás muffin titkáról. Amennyire meglepő, annyira egyszerű ez a trükk!
Ha olyan muffint szeretnél, amire ránézve senki sem tud ellenállni, hogy beleharapjon, akkor fontos, hogy az áfonyaszemek egyenletesen helyezkedjenek el benne, és ne süllyedjen az összes a süti aljára. Nem csalás, nem ámítás, ezt te is könnyedén elérheted.
Fogd az áfonyákat, és tedd őket egy tálba, majd egy-két kanál lisztes keverékkel – a recepted száraz hozzávalói összekutyulva - öntsd nyakon őket, hogy minden szemet egy vékony fehér réteg borítsa. Ezután keverd bele az áfonyákat a tésztába.
Ez a trükk segít, hogy az áfonyaszemek jobban hozzátapadjanak a tésztához, így szépen eloszlanak a tésztában, és nem fognak lesüllyedni sütés közben. Ráadásul, ha fagyasztott áfonyát használsz, ez segít, hogy ne folyjon bele az áfonyalé a tésztába.
Legközelebb vesd be ezt a trükköt, és ejts ámulatba mindenkit a szépséges muffinjaiddal!
Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!
Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!
Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!
További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:
- Sosem gondoltad volna, hogy így is lehet palacsintát készíteni
- 6 praktikus tipp, hogy fantasztikus legyen a salátád
- 4 profi tipp, hogy az egészben sült csirkéd 20 percen belül elkészüljön
Címlapkép: Canva