Egyszerre szalámi is, meg nem is: meglepő újítás a Pizza Hutnál

Világszerte egyre népszerűbbek a húsmentes termékek és ételek, és ez az éttermek és büfék kínálatban is megmutatkozik. Most a Pizza Hut rukkolt elő egy új pizzával, amin a feltét egyszerre szalámi is, meg nem is.

Új szereplő került fel a Pizza Hut étlapjára, ami gyökeresen megváltoztatja a „húsmentes pizza” kategóriáját. Az amerikai étteremlánc ugyanis - az egyik legnagyobb műhúsgyártó céggel karöltve – olyan pepperonis pizzát dobott a piacra, amin a feltét teljesen növényi alapú. Ezzel a lépéssel szeretnék kiszolgálni az érezhető igényt a húsmentes termékek iránt, indokolta a Pizza Hut.

Meglepő szalámi került a Pizza Hut legújabb pepperonis pizzájára

Kísérleti pizza

Az újdonságot sajnos mi még nem kóstolhatjuk meg, hiszen egyelőre csak néhány amerikai étteremben lesz kapható a pizza. Nagyjából 70 helyszín csatlakozott a promócióhoz, többek között Texas, Florida és New York államokban.

Korábban is történt már hasonló kísérlet: egy húsmentes kolbásszal gazdagított pizza került akkor terítékre, amit pozitívan fogadtak a fogyasztók is.

Talán ezen a sikeren felbátorodva hozták most el a nagy amerikai kedvenc (amit azóta már a világ számos pontján ismernek) műhúsos változatát.

Mit tud az új „pepperoni”?

Az étteremlánc összefogott az egyik legnagyobb amerikai műhúsgyártó céggel, a Beyond Meattel, hogy megalkossák a húsmentes csípős szalámit. A cégpáros nyilatkozata szerint a „hústermék” annak ellenére, hogy növényi alapanyagokból készül, mégis hasonlóan ropogós és csípős.

Elsősorban borsóból és rizsből készül a „szalámi”, ami GMO-, szója és gluténmentes is egyben. Nem tartalmaz továbbá hormonokat, antibiotikumokat és koleszterint sem.

Ezzel az új, növényi alapú termékkel több lehetőséget adunk a vásárlóknak

- mondta Georgeanne Erickson, a Pizza Hut márkavezetője.

A Beyond Meat innovációs vezetője, Dariush Ajami szerint a húsmentes pepperoni ugyanazt az élményt nyújtja a pizzán, mint a klasszikus verzió, mellette viszont élvezhetjük a növényi alapanyagok adta előnyöket is.


Érdekes és furcsa hírek a nagyvilágból:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...