Új szereplő került fel a Pizza Hut étlapjára, ami gyökeresen megváltoztatja a „húsmentes pizza” kategóriáját. Az amerikai étteremlánc ugyanis - az egyik legnagyobb műhúsgyártó céggel karöltve – olyan pepperonis pizzát dobott a piacra, amin a feltét teljesen növényi alapú. Ezzel a lépéssel szeretnék kiszolgálni az érezhető igényt a húsmentes termékek iránt, indokolta a Pizza Hut.
Kísérleti pizza
Az újdonságot sajnos mi még nem kóstolhatjuk meg, hiszen egyelőre csak néhány amerikai étteremben lesz kapható a pizza. Nagyjából 70 helyszín csatlakozott a promócióhoz, többek között Texas, Florida és New York államokban.
Korábban is történt már hasonló kísérlet: egy húsmentes kolbásszal gazdagított pizza került akkor terítékre, amit pozitívan fogadtak a fogyasztók is.
Talán ezen a sikeren felbátorodva hozták most el a nagy amerikai kedvenc (amit azóta már a világ számos pontján ismernek) műhúsos változatát.
Mit tud az új „pepperoni”?
Az étteremlánc összefogott az egyik legnagyobb amerikai műhúsgyártó céggel, a Beyond Meattel, hogy megalkossák a húsmentes csípős szalámit. A cégpáros nyilatkozata szerint a „hústermék” annak ellenére, hogy növényi alapanyagokból készül, mégis hasonlóan ropogós és csípős.
Elsősorban borsóból és rizsből készül a „szalámi”, ami GMO-, szója és gluténmentes is egyben. Nem tartalmaz továbbá hormonokat, antibiotikumokat és koleszterint sem.
Ezzel az új, növényi alapú termékkel több lehetőséget adunk a vásárlóknak
- mondta Georgeanne Erickson, a Pizza Hut márkavezetője.
A Beyond Meat innovációs vezetője, Dariush Ajami szerint a húsmentes pepperoni ugyanazt az élményt nyújtja a pizzán, mint a klasszikus verzió, mellette viszont élvezhetjük a növényi alapanyagok adta előnyöket is.
Érdekes és furcsa hírek a nagyvilágból: