Így még biztos nem készítettél kuszkuszt, és ez nagy hiba

Gyorsan elkészülő köret a kuszkusz. Talán túl gyors is, ezért nem árt, ha egy kis plusz időbedobással plusz ízeket adunk neki. Megéri!

Annyi biztos, hogy a cikk elolvasása után a pirított kuszkusz lesz az új kedvenc köretünk. Ahelyett, hogy hagynánk szegényt csupaszon, minden különösebb hozzáadott íz nélkül a tányérra kerülni, nagyon jól járunk, ha megpirítjuk. A pár perces eljárás az egekbe röpíti majd az egyszerű gabonát. Próbáljuk ki, készítsünk pirított kuszkuszt.

Így még biztos nem készítettél kuszkuszt, és ez nagy hiba

Az unalmas elkészítés

A kuszkusz elkészítése általában nem több két percnél. Beleszórjuk a tálba, megsózzuk, majd mehet rá a forró víz. Lefedjük, hogy a gőzben minden apró szem puhára főjön. Ennyi, kész is, miért kéne ezen bonyolítani?

Pirítsd meg!

Hát azért, mert minden gabonának és magnak kifejezetten jót tesz, ha főzés előtt megpirítjuk. Így kihozzuk maximális ízüket, elmélyítjük őket, olyannyira, hogy szinte nem ismerünk rá a pirított verzióra a simával szemben. Mintha egy teljesen más étel lenne előttünk.

Ez természetesen a kuszkuszra is ugyanúgy vonatkozik, a forró víz hozzáadása előtt ezt is pirítsuk meg a legjobb eredmény érdekében. Lássuk, mit kell tennünk!

A kuszkusz pirítása

Először is döntsük el, hogy mennyire szeretnénk extrás köretet. Hiszen ha már úgyis előveszünk egy serpenyőt, semmi sem könnyebb, mint felvágni egy hagymát vagy fokhagymát, keresni pár fűszert, hogy azokat is a kuszkusz mellé dobhassuk.

A döntés alapján melegítsünk olajat egy serpenyőben, szórjuk rá a hagymát, majd ha üveges, a fokhagymát is. Ezek után jöhetnek a fűszerek (alakítsuk a főételhez, hogy a köret kiegészítse, még jobban előhozza a főétel ízeit), és csak a legvégén jöjjön a kuszkusz.

Közepes lángot használjunk, mivel az apró szemcsék könnyen meg tudnak égni az extrém hő hatására. Elkezdhetnek pattogni, ettől ne ijedjünk meg, teljesen természetes, keverjük bátran és folyamatosan, amíg minden része egyenletesen aranybarna nem lesz.

Ezzel el is készültünk a pirítással, már csak annyi dolgunk van, hogy a megszokott módon forró vizet öntünk a kuszkuszra, és lefedjük. Ezt akár a serpenyőben is megtehetjük, ahol a pirítást végeztük.

Paradicsomos kuszkusz

Hidegen, melegen egyaránt finom. A paradicsomos keveréket ízesíthetjük chilipehellyel is. Tálalhatjuk köretként vagy önálló ételként.

Ilyen könnyen még biztos sosem nyertünk extra ízeket, ha legközelebb egyszerű, de lenyűgöző köretet keresünk, próbáljuk ki ezt a módszert.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A legzseniálisabb köretek mind itt vannak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...