Így még biztos nem készítettél kuszkuszt, és ez nagy hiba

Gyorsan elkészülő köret a kuszkusz. Talán túl gyors is, ezért nem árt, ha egy kis plusz időbedobással plusz ízeket adunk neki. Megéri!

Annyi biztos, hogy a cikk elolvasása után a pirított kuszkusz lesz az új kedvenc köretünk. Ahelyett, hogy hagynánk szegényt csupaszon, minden különösebb hozzáadott íz nélkül a tányérra kerülni, nagyon jól járunk, ha megpirítjuk. A pár perces eljárás az egekbe röpíti majd az egyszerű gabonát. Próbáljuk ki, készítsünk pirított kuszkuszt.

Így még biztos nem készítettél kuszkuszt, és ez nagy hiba

Az unalmas elkészítés

A kuszkusz elkészítése általában nem több két percnél. Beleszórjuk a tálba, megsózzuk, majd mehet rá a forró víz. Lefedjük, hogy a gőzben minden apró szem puhára főjön. Ennyi, kész is, miért kéne ezen bonyolítani?

Pirítsd meg!

Hát azért, mert minden gabonának és magnak kifejezetten jót tesz, ha főzés előtt megpirítjuk. Így kihozzuk maximális ízüket, elmélyítjük őket, olyannyira, hogy szinte nem ismerünk rá a pirított verzióra a simával szemben. Mintha egy teljesen más étel lenne előttünk.

Ez természetesen a kuszkuszra is ugyanúgy vonatkozik, a forró víz hozzáadása előtt ezt is pirítsuk meg a legjobb eredmény érdekében. Lássuk, mit kell tennünk!

A kuszkusz pirítása

Először is döntsük el, hogy mennyire szeretnénk extrás köretet. Hiszen ha már úgyis előveszünk egy serpenyőt, semmi sem könnyebb, mint felvágni egy hagymát vagy fokhagymát, keresni pár fűszert, hogy azokat is a kuszkusz mellé dobhassuk.

A döntés alapján melegítsünk olajat egy serpenyőben, szórjuk rá a hagymát, majd ha üveges, a fokhagymát is. Ezek után jöhetnek a fűszerek (alakítsuk a főételhez, hogy a köret kiegészítse, még jobban előhozza a főétel ízeit), és csak a legvégén jöjjön a kuszkusz.

Közepes lángot használjunk, mivel az apró szemcsék könnyen meg tudnak égni az extrém hő hatására. Elkezdhetnek pattogni, ettől ne ijedjünk meg, teljesen természetes, keverjük bátran és folyamatosan, amíg minden része egyenletesen aranybarna nem lesz.

Ezzel el is készültünk a pirítással, már csak annyi dolgunk van, hogy a megszokott módon forró vizet öntünk a kuszkuszra, és lefedjük. Ezt akár a serpenyőben is megtehetjük, ahol a pirítást végeztük.

Paradicsomos kuszkusz

Hidegen, melegen egyaránt finom. A paradicsomos keveréket ízesíthetjük chilipehellyel is. Tálalhatjuk köretként vagy önálló ételként.

Ilyen könnyen még biztos sosem nyertünk extra ízeket, ha legközelebb egyszerű, de lenyűgöző köretet keresünk, próbáljuk ki ezt a módszert.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A legzseniálisabb köretek mind itt vannak:

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Nosalty

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!