Magyarország egyértelműen a rántott ételek hazája, lényegében bármilyen alapanyagot el tudunk készíteni rántva, és ha igazán csúcsra szeretnék járatni az élvezeteket, akkor a mezei zsemlemorzsa helyett pankomorzsát használunk a panírhoz. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy újfajta ízélmény érdekében próbáld ki, milyen, ha valami édeset keversz a morzsához. Mondjuk kókuszreszeléket!
Új szintre emeli a kókuszreszelék a pankomorzsát
A folyamat egyszerűbb nem is lehetne, csak fogj egy maréknyi kókuszreszeléket, és keverd a pankóhoz.
Majd a megszokott módon végezd el a rántást, forgasd a felvert tojásba és lisztbe az alapanyagodat. A kókusz természetes édessége nem túlságosan domináns, pont annyira van jelen, hogy mélységet adjon a pirított zsemlemorzsának.
Miután egy serpenyőben némi olajban kirántottad a kirántanivalót, aranyszínű, kiegyensúlyozottan édes fogást kapsz, ami hallhatóan ropogni fog a fogad alatt. Ha már pirítottál serpenyőben kókuszreszeléket, akkor ismerős lesz az a diós illat és íz, amit rántáskor is kapsz. A célra mindenképp kókuszreszeléket használj, hiszen ilyen finom formában tud könnyen elkeveredni a morzsával. Nagyobb darabokban feldolgozva, például kókuszchipsként nem alkalmas erre a célra, úgyhogy azt tedd el inkább máskorra.
Még több otthoni tipp: