Egy meglepő hozzávalótól lesz igazán ízletes a pankomorzsa

Napi Tippünkben arra buzdítunk, hogy bátran adj egy kis édes ízt a pankomorzsához ezzel az alapanyaggal!

Magyarország egyértelműen a rántott ételek hazája, lényegében bármilyen alapanyagot el tudunk készíteni rántva, és ha igazán csúcsra szeretnék járatni az élvezeteket, akkor a mezei zsemlemorzsa helyett pankomorzsát használunk a panírhoz. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy újfajta ízélmény érdekében próbáld ki, milyen, ha valami édeset keversz a morzsához. Mondjuk kókuszreszeléket!

Keverj kókuszreszeléket a pankomorzsához

Új szintre emeli a kókuszreszelék a pankomorzsát

A folyamat egyszerűbb nem is lehetne, csak fogj egy maréknyi kókuszreszeléket, és keverd a pankóhoz.

Majd a megszokott módon végezd el a rántást, forgasd a felvert tojásba és lisztbe az alapanyagodat. A kókusz természetes édessége nem túlságosan domináns, pont annyira van jelen, hogy mélységet adjon a pirított zsemlemorzsának.

Miután egy serpenyőben némi olajban kirántottad a kirántanivalót, aranyszínű, kiegyensúlyozottan édes fogást kapsz, ami hallhatóan ropogni fog a fogad alatt. Ha már pirítottál serpenyőben kókuszreszeléket, akkor ismerős lesz az a diós illat és íz, amit rántáskor is kapsz. A célra mindenképp kókuszreszeléket használj, hiszen ilyen finom formában tud könnyen elkeveredni a morzsával. Nagyobb darabokban feldolgozva, például kókuszchipsként nem alkalmas erre a célra, úgyhogy azt tedd el inkább máskorra.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...