Egy meglepő hozzávalótól lesz igazán ízletes a pankomorzsa

Napi Tippünkben arra buzdítunk, hogy bátran adj egy kis édes ízt a pankomorzsához ezzel az alapanyaggal!

Magyarország egyértelműen a rántott ételek hazája, lényegében bármilyen alapanyagot el tudunk készíteni rántva, és ha igazán csúcsra szeretnék járatni az élvezeteket, akkor a mezei zsemlemorzsa helyett pankomorzsát használunk a panírhoz. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy újfajta ízélmény érdekében próbáld ki, milyen, ha valami édeset keversz a morzsához. Mondjuk kókuszreszeléket!

Keverj kókuszreszeléket a pankomorzsához

Új szintre emeli a kókuszreszelék a pankomorzsát

A folyamat egyszerűbb nem is lehetne, csak fogj egy maréknyi kókuszreszeléket, és keverd a pankóhoz.

Majd a megszokott módon végezd el a rántást, forgasd a felvert tojásba és lisztbe az alapanyagodat. A kókusz természetes édessége nem túlságosan domináns, pont annyira van jelen, hogy mélységet adjon a pirított zsemlemorzsának.

Miután egy serpenyőben némi olajban kirántottad a kirántanivalót, aranyszínű, kiegyensúlyozottan édes fogást kapsz, ami hallhatóan ropogni fog a fogad alatt. Ha már pirítottál serpenyőben kókuszreszeléket, akkor ismerős lesz az a diós illat és íz, amit rántáskor is kapsz. A célra mindenképp kókuszreszeléket használj, hiszen ilyen finom formában tud könnyen elkeveredni a morzsával. Nagyobb darabokban feldolgozva, például kókuszchipsként nem alkalmas erre a célra, úgyhogy azt tedd el inkább máskorra.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...