3 király kókuszreszelék-pirítási módszer

A kókuszreszelék megpirítását kevés recept írja elő, pedig sokkal ízgazdagabb lesz tőle az adott étel. Próbáld ki te is, milyen, ha pirítva szórod a süteménybe!

A kókuszreszelék (és persze a kókuszvíz is) szuperül felhasználható alapanyag, amivel fel lehet dobni az amúgy már kissé rutinos elkészítésűvé váló ételeket is. Legyen ez egy sütemény, vagy a reggeli zabkása, esetleg egy leves feltétje. Pirítva ráadásul minden jobb! Mutatjuk, mik azok a technikák, amikkel percek alatt illatos konyhában fogsz sürgölődni.

Kókuszos keksztekercstorta

Házibulik és vendégségek elmaradhatatlan kókusztekercséből készítettünk tortát. Az elvetemült ötlet osztatlan sikert aratott a szerkesztőségben. Próbáld ki te is!

Kókuszos banánmuffin

Banánkenyér lett volt, de aztán rájöttem, hogy a múltkori forgatáshoz bevittem a formámat a stúdióba, úgyhogy muffin lett. Nem is baj, szerintem évek óta nem sütöttem muffint, ...

Fontos tudni, hogy mielőtt belevágsz a kókuszreszelék magasabb szintre való emelésébe, legyél tisztában azzal, milyen típusút vettél. Ugyanis nem mindegy, hogy cukrozott vagy cukrozatlan verzióval dolgozol. Az alábbi módszerek mindkettővel működnek, de a cukrozott esetében le kell rövidítened az elkészítési időt.

Így készítsd mikróban

Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy legyünk jelen a készülése alatt, ugyanis könnyen túlzásba lehet vinni, és a ropogós, enyhén barna forgács helyett elszenesedett darabokat kapunk végeredményül. Szükség lesz egy mikrózható lapos tányérra vagy edényre, amin egyenletesen el kell oszlatni a reszeléket. Ezt követően a mikrót a maximum teljestményen 5-6 percig használni, de úgy, hogy közben körülbelül 30 másodpercenként megállítjuk és megkevergetjük a reszeléket. Egy 1000 wattos mikróban elég volt 5 perc az aranybarna forgácshoz.

Nem csak reszelékkel, hanem nagyobb forgáccsal is működik

Tűzhelyen a leggyorsabb

Ez a módszer a leginkább időhatékony, viszont a legnagyobb kockázatot is magában rejtő, hiszen könnyen megéghet a kókuszreszelék.

Használj palacsintasütőt, ami jó arra, hogy egyenletesen oszlasd el a reszeléket, és figyelj nagyon, mikor kezd már barnulni.

Ha már sötétebb színűre váltott, húzd félre a tűzről, mert a forró serpenyőben még utána is fog pirulni egy kicsit. Körülbelül 2-4 percre lesz szükséged, ha cukrozatlan verziót használsz.

A süteményeknek különösen jól áll, ha rápirítasz a kókuszreszelékre

Sütőben a legegyenletesebb színű

A sütőben való kókuszreszelék megpirításával érheted el a leginkább egynemű végeredményt. Ehhez nem kell mást tenned, mint 175 fokra előmelegített sütőbe rakni (szintén egyenletesen eloszlatva a reszeléket) egy serpenyőt, de lehet akár tepsi is, és 2 percenként kavarni egyet a reszeléken. Ezt a a folyamatot egészen 8-10 percig érdemes ismételgetni, és ezzel el is készült.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...