Ezeket a helyeket nem tisztítod meg, pedig hemzsegnek a baciktól

Te kellő körültekintéssel takarítasz? Tedd a szívedre a kezed: a következő helyek sem kerülik el a figyelmed?!

A hőtőszekrény fiókja

A Local Gardener 1500 fős mintán alapuló felmérése alapján mindössze 10 százalék azoknak az aránya, akik rendszeresen fertőtlenítik a hűtőszekrény fiókját, ami Jasmine Davenport-Murray élelmiszer-biztonsági szakértő szerint komoly problémát jelent. „Mindent, ami élelmiszerekkel érintkezik, meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell” – hangsúlyozta a szakember. A fiók esetében ez különösen fontos, mert gyakran itt gyűlnek össze a hűtő polcain lévő élelmiszerekből szivárgó anyagok, így akár húslével is szennyeződhet.

Ezeket a helyeket nem tisztítod meg rendesen, pedig hemzsegnek a baciktól

Tudtad?

Nagy veszélyt jelentenek a hosszú ideig nedvesen maradó felületek (pl. konyharuha), amelyen a nedvesség miatt a mikróbák szaporodni is képesek.

A mosógép

A mosógép dob része mindig csillog-villog, így azt is gondolhatnánk, hogy nem koszolódik. Ez óriási tévhit, ugyanis, ha nem tisztítjuk, egy idő után megtelepednek rajta a baktériumok.

Arról, hogy a mosógépet milyen gyakran kell fertőtleníteni, megoszlanak a vélemények: van, aki azt ajánlja, hogy havonta, míg mások szerint félévente is elegendő. A célra a bolti tisztítószerek mellett az ecet és a szódabikarbóna is alkalmas, de akármelyik megoldás mellett is döntünk, fontos, hogy megtisztítsuk a mosószer-adagolót, a tömítések környékét és minden más apró zugot, ahol a baktériumok megbújhatnak.

Az ablakok körüli felületek

A takarításnál nem szabad megfeledkezni az ablakkeretekről sem, hiszen hajlamosak a koszolódásra, illetve a penészedésre, ami fokozott veszélyt jelenthet az egészségre. Ezért is fontos, hogy tisztítószert alkalmazva rendszeresen áttöröljük az ablakok körüli felületeket.

Ne csak évente kétszer takarítsuk az ablakokat!

A mobiltelefon

A mobiltelefonok a legszennyezettebb tárgyak közé tartoznak, ami azért is problémás, mert sokan főzés közben is használják anélkül, hogy egyszer is megmosnák a kezüket, ez a gyakorlat pedig ételmérgezéshez vezethet. Te mikor fertőtlenítetted utoljára a telefonod?

Szerző: Németh Orsi

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...