Nosalty Adventi Kalendárium – December 5. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December ötödikén készíts tojáslikőrt, és nézz meg egy régi filmet!

Ma vegyük a fáradtságot, és pihenjünk egy nagyot! Persze nem akárhogy, hanem házi tojáslikőrt kortyolgatva. Nem elég pihentető a terv? Akkor indítsunk el egy régi filmet, és miközben nézzük, és szépen-lassan elengedjük az összes stresszt, legyünk büszkék magunkra, hogy elkészítettük a saját tojáslikőrünket.

Készítsünk tojáslikőrt

A nagyok madárteje

A tojáslikőr hasonló elv mentén működik, mint a madártej. Ha arrébb söpörjük a felhőket, és a krémes, vaníliás, aranyló tejet megbolondítjuk némi alkohollal, egy olyan forró italt kapunk, ami tökéletes jutalom egy hosszú nap végén.

Egészen megnyugtató, ahogy a tojássárgájától fokozatosan egyre sűrűbb lesz a tej, ahogy egyre erőteljesebben érezzük a vanília átható aromáját.

Óvatosan kavargassuk

Persze a tojáslikőr gyengéd lélek, vigyázni kell rá. A tojás könnyedén összeugrik, ezért alacsony, lassú hőnek kell kitennünk, nehogy ez megtörténjen.

Először a fűszeres tejet melegítsük föl, hogy az utolsó cukormorzsa is elolvadjon benne, majd a meleg (de semmiképp sem forró) tejjel ébresszük fel a tojássárgáját. Így egy hőmérsékleten lesznek a hozzávalók, és nem kell aggódnunk a kellemetlen kicsapódástól.

A végén fűtsünk be

Miután alacsony lángon, türelmesen selymesen sűrűre főztük a tojáslikőrünket, adjuk hozzá a dolog likőr részét is. Ha ezt korábban tennénk meg, elfőznénk az alkohol minden erejét, és oda lenne az ünnepi vidámság.

A tűzről levéve keverjük bele a whiskey-t vagy bármilyen más, számunkra szimpatikus alkoholt.

Régi idők mozija

A klasszikus, fűszeres és krémes ital mellé pedig egy klasszikus, frappáns párbeszédekkel fűszerezett és lágy zenével átszőtt film dukál. Válasszuk ki a kedvencünket (a Casablanca vagy Az élet csodaszép, netán az Óz, a csodák csodája mind nagyon jó választás lehet), és indulhat a kellemes, krémlikőrös moziest.

Kókusztejes tojáslikőr

Ha nem fogyaszthatunk alkoholt, attól még nem kell lemondanunk a likőrök fogyasztásáról. A következő recept remek alternatívája az alkoholos verziónak!

Tojáslikőr házilag (eggnog)

A bolti tojáslikőröktől kiráz a hideg, mert a legtöbbnek elképesztően mű íze van, na de ez! Szinte nem lehet abbahagyni, úgyhogy érdemes óvatosan bánni az alkohollal, mert szépen ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 étkezési trend, amit sikkes lesz követni 2025-ben

Akárcsak a divatban, a gasztronómiában is évről-évre változnak a trendek. Bizonyos ételek és élelmiszercsoportok felkapottá válnak, új technikák terjednek el és messzi országok kulináriája kerül hozzánk közelebb: az előrejelzések szerint ez a 7 trend fogja meghatározni 2025-ben az étkezési szokásainkat!

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...