Nosalty Adventi Kalendárium – December 5. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December ötödikén készíts tojáslikőrt, és nézz meg egy régi filmet!

Ma vegyük a fáradtságot, és pihenjünk egy nagyot! Persze nem akárhogy, hanem házi tojáslikőrt kortyolgatva. Nem elég pihentető a terv? Akkor indítsunk el egy régi filmet, és miközben nézzük, és szépen-lassan elengedjük az összes stresszt, legyünk büszkék magunkra, hogy elkészítettük a saját tojáslikőrünket.

Készítsünk tojáslikőrt

A nagyok madárteje

A tojáslikőr hasonló elv mentén működik, mint a madártej. Ha arrébb söpörjük a felhőket, és a krémes, vaníliás, aranyló tejet megbolondítjuk némi alkohollal, egy olyan forró italt kapunk, ami tökéletes jutalom egy hosszú nap végén.

Egészen megnyugtató, ahogy a tojássárgájától fokozatosan egyre sűrűbb lesz a tej, ahogy egyre erőteljesebben érezzük a vanília átható aromáját.

Óvatosan kavargassuk

Persze a tojáslikőr gyengéd lélek, vigyázni kell rá. A tojás könnyedén összeugrik, ezért alacsony, lassú hőnek kell kitennünk, nehogy ez megtörténjen.

Először a fűszeres tejet melegítsük föl, hogy az utolsó cukormorzsa is elolvadjon benne, majd a meleg (de semmiképp sem forró) tejjel ébresszük fel a tojássárgáját. Így egy hőmérsékleten lesznek a hozzávalók, és nem kell aggódnunk a kellemetlen kicsapódástól.

A végén fűtsünk be

Miután alacsony lángon, türelmesen selymesen sűrűre főztük a tojáslikőrünket, adjuk hozzá a dolog likőr részét is. Ha ezt korábban tennénk meg, elfőznénk az alkohol minden erejét, és oda lenne az ünnepi vidámság.

A tűzről levéve keverjük bele a whiskey-t vagy bármilyen más, számunkra szimpatikus alkoholt.

Régi idők mozija

A klasszikus, fűszeres és krémes ital mellé pedig egy klasszikus, frappáns párbeszédekkel fűszerezett és lágy zenével átszőtt film dukál. Válasszuk ki a kedvencünket (a Casablanca vagy Az élet csodaszép, netán az Óz, a csodák csodája mind nagyon jó választás lehet), és indulhat a kellemes, krémlikőrös moziest.

Kókusztejes tojáslikőr

Ha nem fogyaszthatunk alkoholt, attól még nem kell lemondanunk a likőrök fogyasztásáról. A következő recept remek alternatívája az alkoholos verziónak!

Tojáslikőr házilag (eggnog)

A bolti tojáslikőröktől kiráz a hideg, mert a legtöbbnek elképesztően mű íze van, na de ez! Szinte nem lehet abbahagyni, úgyhogy érdemes óvatosan bánni az alkohollal, mert szépen ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...