Április közepén jelentette be a három Michelin-csillagos Noma étterem, hogy dán éttermük mellett néhány napra New Yorkban is leteszik névjegyüket az asztalra, ugyanis május 16. és 20. között egy exkluzív esemény keretében pop-up éttermet nyitnak az amerikai városban. Az esemény rendkívül exkluzív lesz, ugyanis minden este csupán 50 főt látnak vendégül.
Ráadásul nem is akárki juthat be az étterembe, amit New York Dumbo városrészében, egy régi fémgyárban rendeznek be: kizárólag American Express kártyatulajdonosok juthatnak be, ugyanis a cég Global Dining Access nevű programja keretében valósul meg a gasztroesemény.
René Redzepi séf erre a pár napra a 26 Bridge Street alatt található egykori gyárépületben veszi át az irányítást, azonban a hely teljesen át fog alakulni az alkalomból, hogy a Noma koppenhágai éttermére emlékeztessen, így az ipari létesítményt sok zölddel és minimalista skandináv dizájnnal töltik meg.
Redzepi a leghíresebb fogásai is megjelennek majd a több fogásos kóstolómenüben, beleértve a vadon fogott halakat, a helyi vadakat és a takarmánynövényeket. Redzepi a tengeren túl is hű marad szellemiségéhez, és kizárólag helyi forrásból szerzi majd be az alapanyagokat.
A Noma már alig várja, hogy New Yorkba utazhasson, és megoszhassuk főztünket és tudásunkat a világ legszenvedélyesebb vendéglátóival
- nyilatkozta Redzepi. "Hihetetlenül ritka, hogy a Noma konyhája útra kel egy együttműködés keretében.
A vacsora ára igencsak borsos lesz, fejenként 700 dollárt kell kifizetnie annak, aki a híres séfnek és csapatának ételeit szeretné megkóstolni, de ebben az árban legalább benne van a borpárosítás is, amit az étterem vezető sommelier-je, Mad Kleppe állított össze a natúr borokra fókuszálva.
Címlapkép: Getty Images/ Lisa Maree Williams
További gasztrohírek itt: