Lepukkant fémgyárba költözik a világ legjobb étterme

Néhány napra Európa és egyben a világ legjobb étterme, a koppenhágai Noma az Egyesült Államokba költözik egy exkluzív esemény erejéig.

Április közepén jelentette be a három Michelin-csillagos Noma étterem, hogy dán éttermük mellett néhány napra New Yorkban is leteszik névjegyüket az asztalra, ugyanis május 16. és 20. között egy exkluzív esemény keretében pop-up éttermet nyitnak az amerikai városban. Az esemény rendkívül exkluzív lesz, ugyanis minden este csupán 50 főt látnak vendégül.

René Redzepi, a Noma séfje

Ráadásul nem is akárki juthat be az étterembe, amit New York Dumbo városrészében, egy régi fémgyárban rendeznek be: kizárólag American Express kártyatulajdonosok juthatnak be, ugyanis a cég Global Dining Access nevű programja keretében valósul meg a gasztroesemény.

René Redzepi séf erre a pár napra a 26 Bridge Street alatt található egykori gyárépületben veszi át az irányítást, azonban a hely teljesen át fog alakulni az alkalomból, hogy a Noma koppenhágai éttermére emlékeztessen, így az ipari létesítményt sok zölddel és minimalista skandináv dizájnnal töltik meg.

Redzepi a leghíresebb fogásai is megjelennek majd a több fogásos kóstolómenüben, beleértve a vadon fogott halakat, a helyi vadakat és a takarmánynövényeket. Redzepi a tengeren túl is hű marad szellemiségéhez, és kizárólag helyi forrásból szerzi majd be az alapanyagokat.

A Noma már alig várja, hogy New Yorkba utazhasson, és megoszhassuk főztünket és tudásunkat a világ legszenvedélyesebb vendéglátóival

- nyilatkozta Redzepi. "Hihetetlenül ritka, hogy a Noma konyhája útra kel egy együttműködés keretében.

A vacsora ára igencsak borsos lesz, fejenként 700 dollárt kell kifizetnie annak, aki a híres séfnek és csapatának ételeit szeretné megkóstolni, de ebben az árban legalább benne van a borpárosítás is, amit az étterem vezető sommelier-je, Mad Kleppe állított össze a natúr borokra fókuszálva.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Getty Images/ Lisa Maree Williams


További gasztrohírek itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...