Ebben az eszközben tartva mindig puha és friss lesz a vaj

Te hallottál már a vajharangról? Ezzel az eszközzel a konyhapulton is tárolhatod a vajat, biztosan nem lesz baja! Napi Tippünk következik!

Több tippet is mutattunk már, hogy miként lehet a hűtőből kivett vajat gyorsan felmelegíteni, ezek között van teljesen logikus és néhány kevésbé szokványos megközelítés is, például ez, ahol a cukrász a saját testhőjét használja erre a célra. De mi lenne, ha ez a probléma fel sem merülne, mert mindig lenne kéznél szobahőmérsékletű vajad? Ezt a célt szolgálja a vajharang (butter bell), amiben nemcsak hogy mindig puha a vaj, de akár 30 napig is eláll.

Ebben az eszközben tartva mindig puha és friss lesz a vaj / fotó: Ken Hively/Los Angeles Times via Getty Images

Bár alapvetően nem kötelező a hűtőben tartani a vajat, azért a legtöbben a biztonság kedvéért mégis betesszük. Azonban voltak idők, amikor nem volt hűtő, mégis használtak vajat az emberek, a tárolást pedig máshogy oldották meg – például a vajharanggal.

A kerámiából vagy épp márványból készült alkalmatosság története a 19. század végére nyúlik vissza, szülőföldje Franciaország, ahol a mai napig használják a beurrier Bretont, ahogy ők nevezik.

Az utóbbi időben pedig elkezdték az emberek újra felfedezni, hiszen praktikus, és nagyban megkönnyíti a vajjal való munkát.

@lindseyeatsla

This is how I always have softened butter! 🧈 #butterbell #butterbellcrock

♬ original sound - Lindsey Eats

A vajtartó edény két részből áll: van egy tál, amibe a víz kerül, míg a tetejéhez egy harang forma kapcsolódik, amibe a vajat kell tenni. A víz biztosítja, hogy a vaj biztonságos szobahőmérsékletű és puha maradjon.

Hasznos tudnivalók a vajharanghoz

Fontos, hogy se margarin, se más hamis vaj ne kerüljön bele, ugyanis ezektől olajossá válhat az eszköz, aztán csak győzzük takarítani. Másodszor, egy kis víz bőven elég bele. A lényeg, hogy ha ráteszed a fedőt, akkor egyfajta tömítésként funkcionáljon. Nem akarjuk, hogy vizes legyen a vajunk. Emellett fontos, hogy a tálban lévő vizet nagyjából hetente frissíteni kell. Minél hidegebb a víz, annál frissebb a vaj. A legjobb, ha nem hagyjuk közvetlen fénynek kitéve vagy melegben, mivel felforrósodhat az edény, ami a hatékonyság rovására mehet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Fogadd meg alábbi konyhai tanácsainkat is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...