A házi pizza egy viszonylag gyors, laktató és közkedvelt vacsoraopció lehet, akár az utolsó pillanatban is össze tudjuk dobni, de időt is szánhatunk rá, hogy még istenibb legyen. Ebben a cikkben inkább ez utóbbi részre fogunk koncentrálni, olyan tippekkel, amelyek tényleg lenyűgözővé teszik majd a házi pizzánkat.
A galériában meglesheted, mik a tökéletes házi pizza készítésének lépései:
A tökéletes házi pizza készítésének 8 lépése
Ugyan a tésztát egy óra alatt is megkeleszthetjük és meggyúrhatjuk, de sokkal, sokkal finomabb eredményt érhetünk el, ha lassú kelesztéssel dolgozunk. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy összekeverjük az alapanyagokat egy nagy tálban (tehetünk bele több vizet, hogy lágyabb legyen), majd betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Nem kell gyúrni sem, megdolgozni sem. Ettől lesz olyan fantasztikusan levegős-buborékos a tészta.
Ha megjött a kedved a pizzasütéshez, íme néhány recept:
Csiperkegombás-rukkolás pizza
Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...
Egyszerű kovászos pizza
Flórával egy ideje szorgosan nevelgetjük kovászainkat, de eddig egy sikertelen kenyérsütési kísérletet leszámítva még nem készítettem a kovászból semmit. A status quo-n ...
Margherita pizza
Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Fogadd meg alábbi konyhai tanácsainkat is: