Ezzel a praktikával lesz a tojásrántottád felhőszerű és puha: érdemes kipróbálni

Véget ért a korszak, amikor vaktában ide-oda pakolgattad a tojásrántottát a serpenyőben! Napi Tippünkben elhoztuk a tutibiztos sütési praktikát, amivel minden alkalommal garantáltan puha és felhőszerű lesz a rántottád!

Egy régi kínai mondás szerint, ha tojást reggelizel, garantáltan jó napod lesz! Jó, lehet, hogy ezt csak mi találtuk ki, de nem véletlenül a tojás az egyik legnépszerűbb reggeli étel, és ha egy decens kis Eggs Benedictre nincs is időd a hétköznapokon, egy tojásrántottát mindig össze lehet dobni. Megszórhatod a tetejét sajttal vagy metélőhagymával, számos módon tudod cifrázni, hogy ízletesebb legyen a rántotta. De ha úgy érzed, hogy a gondok az alapokkal vannak, vagyis nem sikerült eltalálni a tökéletes állagot, akkor van egy sütési praktika, amit lehet, még nem próbáltál.

Íme egy újabb profi tipp (nem, nem Gordon Ramsay megosztó eljárásáról van szó), amivel extra alapanyag nélkül garantálhatod a puha és felhőszerű textúrát: a rántottát a széleitől befelé süsd!

Rántottád ilyen puha és felhőszerű még nem volt, mint ezzel a sütési praktikával

Mivel a felvert folyadék hajlamos a serpenyő pereme körül hígabbá válni, a rántotta ezen része gyorsabban megsül, ha békén hagyod. Ennek következtében, amikor összekevered a rántottát, ropogós darabok keverednek a puha közepébe. Persze, ez talán nem jelent problémát azok számára, akik szeretik az odaégett darabokat a reggeli tányérjukon, de ha egyenletesen puha állagra törekszel, akkor a kulcs az, hogy vigyázz, ne hagyd megpihenni ezeket a vékonyabb széleket. Miután a tojássárgája és tojásfehérje felvert keverékét a serpenyőbe öntötted, ne csak úgy össze-vissza, találomra aprítsd fel a sárga masszát egy spatulával.

A tojásokat a serpenyő szélétől a közepe felé haladó mozdulatokkal dolgozd össze. Ez a keverési stratégia sokat segíthet a textúra javításában.

További tippek a legkrémesebb rántottához

Ha ügyelsz arra, hogy a tojásos széleket folyamatosan befelé mozgasd a serpenyőben, az nagyszerű módja annak, hogy lágy és egyenletesen sült eredményt érj el. Azonban más tényezők is befolyásolhatják a kész ételed. Hanyagold a hirtelen, gyors mozdulatokat, és óvatosan keverd a tojásokat, és próbáld nagyobb csomókban mozgatni őket, hogy krémesebb legyen a végeredmény. Ha túlzásba viszed a kevergetést, kiszáradhat a tojás.

Ízletes tofurántotta

Abban az esetben, ha valaki nem fogyaszt tojást, kiváló megoldást nyújthat a tofuból készült rántotta. Finom, egyszerű és egészséges, így bárkinél befutó kaja lehet.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Rántotta sütőben

Előző napi ebédből maradt egy kis bulgur meg egy maréknyi sóska, kitaláltam, hogy ebből egész jó kis reggelit lehetne csinálni.  Szerintem bulgur helyett a maréknyi maradék rizs, ...

További trükkök a krémes és puha rántottáért

Egyrészt megpróbálhatod megváltoztatni a tojássárgája és a tojásfehérje arányát: ha több sárgáját adsz hozzá, több zsírt adsz a keverékhez, ami megnöveli azt a hőmérsékletet, amelyen a tojásfehérjék kötődni fognak. Ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy tovább hagyd a serpenyőben a rántottát anélkül, hogy azt kockáztatnád, hogy megkeményedjen, de a plusz zsír gazdagabb ízt is eredményez.

Ha szódavizet vagy tejfölt adsz a rántottádhoz (mint Gordon Ramsay), szintén jobb eredményt érhetsz el. Légy nyitott. Ahelyett, hogy hígítanád a keveréket, mint amikor tejet öntesz a tojásokhoz, a szódavízzel légbuborékokat adsz hozzá, amelyek a hő hatására kitágulnak, és megemelik a rántottát. A tejföl besűríti, és olyan krémes rántottát eredményez, amitől garantáltan jól indul a napod, pedig csak néhány perc volt összedobni.

Forrásunk volt.


Izgalmas és kreatív konyhai ötletek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...