Ezzel a praktikával lesz a tojásrántottád felhőszerű és puha: érdemes kipróbálni

Véget ért a korszak, amikor vaktában ide-oda pakolgattad a tojásrántottát a serpenyőben! Napi Tippünkben elhoztuk a tutibiztos sütési praktikát, amivel minden alkalommal garantáltan puha és felhőszerű lesz a rántottád!

Egy régi kínai mondás szerint, ha tojást reggelizel, garantáltan jó napod lesz! Jó, lehet, hogy ezt csak mi találtuk ki, de nem véletlenül a tojás az egyik legnépszerűbb reggeli étel, és ha egy decens kis Eggs Benedictre nincs is időd a hétköznapokon, egy tojásrántottát mindig össze lehet dobni. Megszórhatod a tetejét sajttal vagy metélőhagymával, számos módon tudod cifrázni, hogy ízletesebb legyen a rántotta. De ha úgy érzed, hogy a gondok az alapokkal vannak, vagyis nem sikerült eltalálni a tökéletes állagot, akkor van egy sütési praktika, amit lehet, még nem próbáltál.

Íme egy újabb profi tipp (nem, nem Gordon Ramsay megosztó eljárásáról van szó), amivel extra alapanyag nélkül garantálhatod a puha és felhőszerű textúrát: a rántottát a széleitől befelé süsd!

Rántottád ilyen puha és felhőszerű még nem volt, mint ezzel a sütési praktikával

Mivel a felvert folyadék hajlamos a serpenyő pereme körül hígabbá válni, a rántotta ezen része gyorsabban megsül, ha békén hagyod. Ennek következtében, amikor összekevered a rántottát, ropogós darabok keverednek a puha közepébe. Persze, ez talán nem jelent problémát azok számára, akik szeretik az odaégett darabokat a reggeli tányérjukon, de ha egyenletesen puha állagra törekszel, akkor a kulcs az, hogy vigyázz, ne hagyd megpihenni ezeket a vékonyabb széleket. Miután a tojássárgája és tojásfehérje felvert keverékét a serpenyőbe öntötted, ne csak úgy össze-vissza, találomra aprítsd fel a sárga masszát egy spatulával.

A tojásokat a serpenyő szélétől a közepe felé haladó mozdulatokkal dolgozd össze. Ez a keverési stratégia sokat segíthet a textúra javításában.

További tippek a legkrémesebb rántottához

Ha ügyelsz arra, hogy a tojásos széleket folyamatosan befelé mozgasd a serpenyőben, az nagyszerű módja annak, hogy lágy és egyenletesen sült eredményt érj el. Azonban más tényezők is befolyásolhatják a kész ételed. Hanyagold a hirtelen, gyors mozdulatokat, és óvatosan keverd a tojásokat, és próbáld nagyobb csomókban mozgatni őket, hogy krémesebb legyen a végeredmény. Ha túlzásba viszed a kevergetést, kiszáradhat a tojás.

Ízletes tofurántotta

Abban az esetben, ha valaki nem fogyaszt tojást, kiváló megoldást nyújthat a tofuból készült rántotta. Finom, egyszerű és egészséges, így bárkinél befutó kaja lehet.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Rántotta sütőben

Előző napi ebédből maradt egy kis bulgur meg egy maréknyi sóska, kitaláltam, hogy ebből egész jó kis reggelit lehetne csinálni.  Szerintem bulgur helyett a maréknyi maradék rizs, ...

További trükkök a krémes és puha rántottáért

Egyrészt megpróbálhatod megváltoztatni a tojássárgája és a tojásfehérje arányát: ha több sárgáját adsz hozzá, több zsírt adsz a keverékhez, ami megnöveli azt a hőmérsékletet, amelyen a tojásfehérjék kötődni fognak. Ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy tovább hagyd a serpenyőben a rántottát anélkül, hogy azt kockáztatnád, hogy megkeményedjen, de a plusz zsír gazdagabb ízt is eredményez.

Ha szódavizet vagy tejfölt adsz a rántottádhoz (mint Gordon Ramsay), szintén jobb eredményt érhetsz el. Légy nyitott. Ahelyett, hogy hígítanád a keveréket, mint amikor tejet öntesz a tojásokhoz, a szódavízzel légbuborékokat adsz hozzá, amelyek a hő hatására kitágulnak, és megemelik a rántottát. A tejföl besűríti, és olyan krémes rántottát eredményez, amitől garantáltan jól indul a napod, pedig csak néhány perc volt összedobni.

Forrásunk volt.


Izgalmas és kreatív konyhai ötletek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...