Íme 2 pofonegyszerű trükk, amitől új életre kap a tésztasalátád

Napi Tippünkben a piknikek és a grillszezon egyik oszlopos tagja, a tésztasaláta kerül a főszerepbe: eláruljuk, miként tudod két egyszerű lépéssel új életre kelteni tálalás előtt.

Piknik tésztasaláta nélkül? Elképzelhetetlen! Ez a rendkívül sokoldalú fogás különösen akkor jön jól, amikor egy nagyobb társaságnak kell főzni. Mindegy, hogy épp majonézes öntettel készül vagy ízletes, fűszernövényekkel és ízesített vinaigrette-tel öntöd le, mindig nyerő választás. A tésztasaláta nem igényel melegítést, jól eltartható a hűtőben, és sokféle étel mellé tálalható köretként. De, hogy a következő adag tésztasalátád garantáltan a lehető legízletesebb legyen, fogadj meg két tanácsot: kétszer öntsd le a szósszal és szobahőmérsékleten tálald.

2 pofonegyszerű trükk, amitől tökéletes lesz a tésztasalátád

Kétszer kerüljön szósz a tésztasalátára

Sokan azért kedvelik a tésztasalátát, mert pofonegyszerű elkészíteni, hiszen csak összeállítod a kedvenc alapanyagaidból, majd ráöntöd a szószt, és berakod a hűtőbe, ahol az ízek tökéletesen összeérnek. Sőt, akár jó előre is elkészítheted, bár ennek akad egy hátulütője: minél hosszabb ideig áll a saláta, annál több ideje van az összetevőknek magukba szívni az öntetet.

Ám, ha közvetlenül a tálalás előtt újra megöntözöd a salátát, akkor egy szaftos állagú, ínycsiklandozó ételt kapsz.

Ehhez az öntet egyharmadát egyszerűen tedd félre, és amikor tálalnád a salátát, öntsd rá a szószt és keverd össze az egészet.

Készítsd el ezeket a tésztasalátákat:

Csiperkegombás tésztasaláta

Remek előétel, de akár főételnek is kiváló ez a csiperkegombás tésztasaláta. Mivel pirított gombát használunk, ezért bármilyen más gombafélét is használhatunk, kísérletezzünk ...

Tálald szobahőmérsékleten a tésztát

A tészta hűtése során a kémiai összetételében az amilózláncok újra kiegyenesednek, amitől a tészta megkeményedik.

A tésztában lévő rezisztens keményítő pedig a rostokhoz hasonlóan működik, vagyis a bélben lévő emésztőenzimek nehezebben bontják le, ami segíthet csökkenteni a vércukorszint megugrását evés közben. Ettől független nem túl szívderítő kemény tésztát rágcsálni, ahogyan a megdermedt szósz sem mennyei manna. A tésztasaláta ízei továbbá tompábbak lesznek, ha túlságosan hideg az étel.

Szerencsére akad megoldás a problémára: tálalás előtt hagyd, hogy a tésztasaláta szobahőmérsékletűre melegedjen.

Ez az egyszerű trükk lehetővé teszi, hogy a tészta megpuhuljon és visszanyerje kellemes állagát anélkül, hogy gumiszerűvé válna, miközben az ízek is felerősödnek.

Próbáld ki ezeket a finom tésztasalátákat:

Mediterrán orzosaláta

Nálunk az idei nyár nagy slágere ez az orzosaláta, mert egyszerre könnyed és laktató, egyszerűen elkészíthető és ínycsiklandó, ráadásul minden ízében déliesen gyönyörű. Az orzo, ...

Lasagne saláta

Sok-sok lasagnereceptet kipróbáltunk már az évek során, viszont mi a helyzet az árván maradt, esetleg törött tésztával, ami a spájz polcán búslakodva vár arra, hogy végleg ...

Extra tipp a tökéletes tésztasalátához

A tökéletes tésztasaláta elkészítéséhez érdemes lehet olyan sós hozzávalókat is használni (kapribogyó, savanyúság és pácolt paprika), amelyek tovább gazdagítják a majonézes öntet ízvilágát. A citromlé ugyanakkor könnyíti és felfrissíti a nehezebb tésztasalátákat.

Forrásunk volt.


Még több gyors recept és ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...