Kevésbé szakad a réteslap, ha így bánsz vele

Tény, hogy a rétestészta házilag a legfinomabb, készítésére mégis ritkán vesszük rá magunkat, mert irtó macerás. Persze a boltival is akadnak bajok: a mai Napi Tipp keretében ezek egyikét fogjuk orvosolni.

A bolti réteslap gyors megoldást jelenthet akkor, ha valamilyen könnyű édességet szeretnénk készíteni. Persze ez csak addig igaz, amíg a hajszálvékony lapok el nem kezdenek szakadozni a kezünkben. Ilyenkor okolhatjuk a vacak bolti minőséget, a saját ügyetlenségünket és mindent az égvilágon, vagy megfogadhatjuk az alábbi tanácsok egyikét, amelyekkel sokkal kevesebbszer szakad majd el a réteslap.

Kevésbé szakad a réteslap, ha így bánsz vele

Frissen a legjobb

Miután hazavisszük a boltból a réteslapot, megindul az idő játéka, amelynek során egyre idősebb és nehezebben használható lesz a tészta. Sőt, azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy a termék mennyi időt töltött el a polcon.

Ha tehetjük, vegyük minél frissebben, és használjuk fel a lehető leghamarabb a réteslapot, ilyenkor kevésbé szakad.

Burek, a Balkán csavart rétese

Burekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha ...

Galaktoboureko, a görög grízpite

A nálunk is ismert és szeretett burek vagy börek Görögországban nem csak sós, hanem édes is lehet. Legismertebb verziója a tejburek, amibe a rétegezett réteslapok közé tejbegríz vagy ...

Egyszer használatos

A réteslapok frissessége egészen addig nagyjából megmarad, amíg a csomagolásuk bontatlan. Ezért, miután megezdtük, ne hagyjuk meg a felét, és ne tegyük vissza a hűtőbe, hanem használjuk el az egészet egyszerre.

Ha a recept csak 8 lapot ír 9 helyett, nyugodtan tegyük hozzá a maradék egyet, senkinek nem fog ártani egy extra réteg ropogós tészta.

Takargassuk be

Miután elkezdtünk dolgozni a csomag tartalmával, gondoskodjunk a megfelelő nedvesség biztosításáról: ellenkező esetben ki fognak száradni a lapok (igen, sajnos ilyen rövid idő alatt is), ami bizony szakadáshoz vezethet.

Egy enyhén nedves konyharuha kiváló szolgálatot tehet: ezt terítsük a csupasz lapokra, hogy megmaradjanak. Vigyázzunk, ne legyen vizes a ruha, mert akkor elázhat a tészta.

Ha minden réteslap szakad

Persze nem a világ vége a cikk teljes hosszán keresztül ekézett lapszakadás, csupán egy zavaró tényező, amitől nem lesz olyan szép a készített sütemény. Ezért, ha mégis elszakadna valamelyik réteslap, tegyük azt belülre, és fedjük le alaposan egy egésszel.

Tegyük ugyanezt a teljesen kettészakadt tésztákkal: kerüljenek a belső részre, ahol egyben is maradnak, és csúnyák sem lesznek.

Juhtúrós gibanica

Egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb réteskülönlegesség, amire több velünk szomszédos országnak is megvan a maga verziója. Próbáljátok ki a miénket, vagy meséljétek el, ...

Lágy vargabéles

A vargabéles feltalálásának pontos helyszíneként több város is felmerül, abban azonban biztosak lehetünk, hogy Erdélyből származik. Nevét valószínűleg a vendéglátós Vargáról, a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos tanács és tipp:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!