Meglepő konyhai alapanyag a tökéletes muffin kulcsa

Eddig kutattuk a tökéletesre sült muffin titkát, pedig a válasz mindvégig ott volt a konyhaszekrényben. Napi Tippünkben egy új TikTok-trükköt hoztunk, ami azt ígéri, hogy életünk legjobb muffinjait kóstolhatjuk, ha rizst teszünk alájuk sütés közben!

Millió trükköt láttunk már, ami a muffinsütést hivatott megkönnyíteni és tökéletesíteni – mint például ez, amitől szép duci lesz a muffin kalapja – , de még sosem találkoztunk olyannal, ami azt javasolta volna, hogy használjunk rizst! Persze nem magába a muffinba kell belesütni a rizst, mutatjuk is, miről van szó!

Meglepő konyhai alapanyag a tökéletes muffin kulcsa

Tehát Kale Junkie, azaz Nicole Modic a TikTok-videójában azt javasolja, hogy tegyünk rizst – persze még főzés előtt – a muffinok, pontosabban a muffinpapírok alá a sütőformába.

Állítása szerint a rizs magába szívja a felesleges zsírt és nedvességet, ezáltal puhább, egyenletesebben muffinokat kapunk.

Elviekben ez a kis praktika azt is megelőzi, hogy zsíros legyen a muffinjaid alja.

@kalejunkie

I was seriously today years old #muffins #bakingtips #kitchentips #didyouknow #bakingtiktok

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

És hogy tényleg működik-e a trükk a TikTokon túl is?

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy tényleg beváltja a rizs a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a tapasztalat szerint a muffinok alja így egyenletesebben sül át, és nem lesz olyan barna. Felesleges zsír vagy nedvesség sem lesz a muffinok alján, mint alapesetben, amikor csak muffinpapírba kanalazod a tésztát.

Na de ami a legfontosabb, az íz. Bizony, a rizsen sütött muffin az ízteszten is átmegy, sőt, jobban is teljesít, mint hagyományos társa, mivel sokkal több nedvesség marad meg benne, így sokkal puhább is lesz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...