Meglepő konyhai alapanyag a tökéletes muffin kulcsa

Eddig kutattuk a tökéletesre sült muffin titkát, pedig a válasz mindvégig ott volt a konyhaszekrényben. Napi Tippünkben egy új TikTok-trükköt hoztunk, ami azt ígéri, hogy életünk legjobb muffinjait kóstolhatjuk, ha rizst teszünk alájuk sütés közben!

Millió trükköt láttunk már, ami a muffinsütést hivatott megkönnyíteni és tökéletesíteni – mint például ez, amitől szép duci lesz a muffin kalapja – , de még sosem találkoztunk olyannal, ami azt javasolta volna, hogy használjunk rizst! Persze nem magába a muffinba kell belesütni a rizst, mutatjuk is, miről van szó!

Meglepő konyhai alapanyag a tökéletes muffin kulcsa

Tehát Kale Junkie, azaz Nicole Modic a TikTok-videójában azt javasolja, hogy tegyünk rizst – persze még főzés előtt – a muffinok, pontosabban a muffinpapírok alá a sütőformába.

Állítása szerint a rizs magába szívja a felesleges zsírt és nedvességet, ezáltal puhább, egyenletesebben muffinokat kapunk.

Elviekben ez a kis praktika azt is megelőzi, hogy zsíros legyen a muffinjaid alja.

@kalejunkie

I was seriously today years old #muffins #bakingtips #kitchentips #didyouknow #bakingtiktok

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

És hogy tényleg működik-e a trükk a TikTokon túl is?

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy tényleg beváltja a rizs a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a tapasztalat szerint a muffinok alja így egyenletesebben sül át, és nem lesz olyan barna. Felesleges zsír vagy nedvesség sem lesz a muffinok alján, mint alapesetben, amikor csak muffinpapírba kanalazod a tésztát.

Na de ami a legfontosabb, az íz. Bizony, a rizsen sütött muffin az ízteszten is átmegy, sőt, jobban is teljesít, mint hagyományos társa, mivel sokkal több nedvesség marad meg benne, így sokkal puhább is lesz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...