Martha Stewart titkos csodafegyere a legpuhább csokitortához

Napi Tippünkben eláruljuk, milyen titkos alapanyagot használ Martha Stewart ahhoz, hogy mindig könnyű és puha legyen a csokitortája.

Martha Stewart, a vendégfogadás királynője, egy igazi legenda a háztartásvezetés és főzés terén, akinek mindig akad egy praktikus trükk a tarsolyában. Miután megmutatta, hogyan lehet pár perc alatt kiszedni az olajfoltokat a ruháinkból és azt is elárulta már, hogy szerinte milyen a tökéletes töltött káposzta, ezúttal a desszertek terén mutat valami újat, amit érdemes neked is kipróbálnod.

Tejföl!

A háziasszonyok mintapéldája ugyanis egy meglepő összetevőt is tesz a csokitortájába, amitől az még jobb lesz. Instagram-posztjában Martha Stewart arra biztatja a követőit, hogy tejföllel egészítsék ki az egyik legnépszerűbb receptjét. Mindezt annak érdekében, hogy lazítsanak annak textúráján, ezáltal ugyanis finom puha lesz a torta tésztája, amire a felhabosított vajkrém kerül. A kettő együtt tökéletesen csokis ízélményt és puha textúrát eredményez a szádban. Martha csokoládétorta-receptjét itt találod.

Na de valóban megéri ezzel a meglepő hozzávalóval kísérletezned, vagy teljesen elrontod vele az édességed?

A savanykás tejföl azonban mégis működhet a csokoládétortában, mivel nedvességet és gazdagságot ad hozzá, így a desszert könnyű és habosra sül.

Már receptekben, például kávétortában is gyakori összetevő a tejföl, épp emiatt, és miközben az állagon javít, az ízt nem befolyásolja. Egyszóval, ne csak a paprikás csirkére és a nokedlire tartogasd a tejfölt, adj neki egy esélyt a csokoládétortádban is!

Trüffelkrémes csokitorta

A Csokoládé című sütiskönyvben találtam a receptet. Csokoholistáknak soxerettel! Óvatosan, egy halványka szelet is nagyot üt! :) Egyesek szerint: húú, de durva... :-)

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Korábban is írtunk már Martha legjobb húzásairól:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...