Egy meglepő összetevőtől lesz bársonyosan krémes a levesed

A majonéz sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csak a sült krumplit tunkold bele! Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan teheted még krémesebbé a melengető leveseidet vele.

Csokoládétorta, grill sajt, sült csirke – hogy mi a közös bennük? Mindegyiket új szintre emeli, ha majonézt adsz hozzá! A felsorolásból pedig a levesek sem maradhatnak ki! Legyen szó sima levesről vagy krémlevesről, ezután ne hagyd ki belőlük a majonézt. Mutatjuk, mit kell tudnod ehhez.

Egy meglepő összetevőtől lesz bársonyosan krémes a levesed

Finomabb lesz tőle a leves és könnyű vele dolgozni

Talán elsőre bizarrnak hangzik, de majonéz hozzáadása bármilyen leveshez nagyon is logikus lépés. Egyrészt a majonéz zsírt és ezáltal ízt ad az ételekhez.

Ugyanakkor a majonéz javítja a végső textúrát, valamint testességet és bársonyos gazdagságot biztosít, ami elengedhetetlen egy krémlevesnél.

Ez azt jelenti, hogy bár használhatsz olyan összetevőket, mint a tejszín vagy a joghurt, hogy sűrűbb és zamatosabb levest kapj, ám a majonéz egy tejmentes alternatíva, amely egy lépéssel tovább megy. Mivel a majonéz, a tojássárgája, olaj és sav emulziója, valójában könnyebb a levesbe habverővel belekeverni a szétválás veszélye nélkül, feltéve, hogy megfelelően adagolod.

Hogy pontosan milyen receptekben vetheted be ezt a csodafegyvert?

Adja magát a krémesített/pürésített levesekben való használata, de a majonéz szintén jól működik a tojásos levesekben. Sőt, még akár az olyan húsleveseknek is adhat némi extra lendületet egy kisebb adag majonéz egyebek mellett, mint a minestrone vagy a ramen.

Ezt tartsd észben, ha majonézt adsz a levesedhez

Legyen boltban vásárolt vagy házi készítésű, bármilyen típusú majonéz megfelel a célnak. Ha érzed magadban a gourmet felfedező szellemet, kísérletezhetsz akár fűszeres majonézzel vagy más, különlegesebb fajtákkal is. A majonéz kiválasztás teljesen rád van bízva, ugyanakkor érdemes minél frissebb majonézt használni, mivel a régi üvegek, amelyek hónapokig a hűtőben pihentek, negatív hatással lehetnek az étel ízére és a textúrájára.

Mennyit érdemes belőle használni?

Az, hogy mennyi majonézt kell használni, az adag méretétől és a leves típusától függ. Például egy nagy adag brokkolikrémleveshez akár 240 gramm majonézre is szükség lehet, míg egy adag csirkés tésztaleveshez csak egy kanálnyira.

Az arányoktól függetlenül a legfontosabb, hogy tudatosan építsd bele az ételbe a hozzávalót.

Sokhagyma-krémleves

Készüljetek, mert itt a hagymanirvána! Viszonylag ritkán szoktunk hagymakrémlevest főzni, pedig az egyik legfinomabb levesféle, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük el. Most ...

Amire leginkább figyelni kell, hogy elkerüld a tojássárgája szétválását. Ennek megelőzése érdekében adj egy kis meleg levet a majonézhez egy tálban. Ezután a hígított majonézes keveréket lassan keverd a leveses fazékba, majd rövid ideig főzd össze őket. Ezután pedig csak élvezned kell, ahogy átmelegít és kellemesen eltölt a leves.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Konyhai tippek, amelyeket végy elő a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...