3 jel, amiből megállapíthatod, hogy készre sült a kenyered

Napi Tippként elhoztuk azt a három biztos jelet, ami segít megállapítani, hogy biztosan készre sült-e a kenyered.

Otthon kenyeret sütni ugyan nem egyszerű, ezt nem tagadjuk, de abszolút megéri, főleg ha követed a tanácsainkat. Most ahhoz hoztunk három tippet, hogy biztosan meg tudd állapítani, mikor sült készre a kenyered!

Figyelj oda ezekre a jelekre!

Mérd meg a belső hőmérsékletet

Ha meg akarod állapítani, hogy elkészült-e már a kenyered, az egyik legjobb módszer, ha ellenőrzöd a hőmérsékletet. Ehhez szúrj egy digitális hőmérőt a kenyér belsejébe.

Ha ferdén, az oldalán vagy az alján keresztül szúrod bele, akkor minimális lesz a kis teszted vizuális bizonyítéka!

A legtöbb kenyér körülbelül 90°C foknál van kész. A vajjal, tojással vagy tejjel dúsított kenyerek akkor készülnek el, amikor a belső hőmérsékletük közelebb van a 95°C-hoz.

3 jel, amiből megállapíthatod, hogy készre sült a kenyered

Ellenőrizd az alját egy érintéssel

Vedd ki a cipódat a sütőből, és fordítsd fejjel lefelé, vagy ha szendvicskenyeret készítesz, illetve bármilyen okból tepsit használsz, akkor vedd ki belőle. A hüvelykujjaddal néhányszor határozottan kocogtasd meg a kenyér alját. A kenyérnek üreges hangja lesz, ha már megsült.

Ha még nem ismered ezt a technikát, a sütés vége felé ismételd meg ezt ötpercenként, és hallani fogod, hogyan változik a kenyér ’hangja’.

Szín

Minél többet gyakorlod a kenyérsütést, annál profibb leszel, és annál könnyebben fel tudod mérni, hogyan kell kinéznie egy kenyérnek, amikor már közeledik a sütési idő végéhez. A kéregnek többnyire száraznak, nagyon keménynek és mély aranybarna színűnek kell lennie (a kenyérfajtától függően), itt-ott sötétebb foltokkal. Ha a héja nagyon halvány, adj neki még néhány percet.

A receptek általában leírják, hogyan kell kinéznie a kenyérnek a sütés végén (a jó receptek legalábbis!), így ezt használhatod útmutatásként, amíg jobban meg nem ismered a kenyereket.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ünnepi tippeket és trükköket is lesd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...