Ha unod a főtt tojást, ezzel az egyszerű lépéssel igazán izgalmassá teheted

Napi Tippünkben a főtt kemény tojás egy radikálisan új elkészítési módját mutatjuk meg, amivel feldobhatod a reggeleket!

A keménytojás vitathatatlanul a legegyszerűbb elkészítési formája ennek a sokoldalú fehérjének, hiszen nem igényel többet forró víznél. Miután meghámoztad a tojásokat, sokféle utat választhatsz az elfogyasztásukra. Eheted őket csak úgy magukban, egy szendvics mellé, salátában, készíthetsz klasszikus kaszinótojást vagy, ha kísérletező kedvedben vagy, a trendi egg flighttal is kiélheted a kulináris kreativitásodat. Van azonban egy kevésbé konvencionális, de látványos módja, hogy még többet hozz ki a keménytojásból, amit valószínűleg még nem próbáltál. Ígérjük, imádni fogod.

Ha unod főtt tojást, ezzel az egyszerű lépéssel igazán izgalmassá teheted

Csak egy serpenyő kell hozzá

Ha legközelebb keménytojást főzöl és van egy kis időd, akkor próbáld ki, hogy miután kivetted a vízből és eltávolítottad a héját, beteszed a tojásokat egy forró serpenyőbe, és megpirítod őket.

A forró, olajozott serpenyőben töltött idő ropogós, buborékos kérget hoz létre a tojások felszínén, miközben a belsejüket átitatják a fűszerek, amiket az olajhoz adtál.

Előkészítésként ejts néhány sekély vágást a tojásokban egy hámozókéssel. Melegítsd a serpenyőt közepesen magas hőfokon, amíg forró nem lesz, majd adj hozzá egy-két teáskanálnyi olajat, vajat vagy gheet. Amint az olaj forró, mehetnek bele a fűszerek, majd a keményre főtt tojások. Süsd a tojásokat körülbelül két-három percig. Addig mozgasd és forgasd őket, amíg a fehérje felülete barna és buborékos nem lesz. Ha még több ízt csempésznél a tojásba, adj a serpenyőhöz további fűszernövényeket vagy szószokat.

Ízesítési és tálalási ötletek a serpenyőben sült keménytojáshoz

A serpenyőben sült kemény főtt tojás számos nemzet konyhájának elmaradhatatlan fogása, többek között a Közel- és Távol-Keleten is gyakori étel. A legjobb pedig, hogy a tojás egyszerűségének köszönhetően szinte bármilyen ízvilággal párosíthatod, ami csak eszedbe jut. Inspirálódhatsz a tigristojás néven ismert kínai ételből, amelyhez ugyanabban a serpenyőben, amelyben a tojásokat sütöd, egy sűrű, aromás mártást készítenek. Miután a tojások megbarnultak, keverd bele a szójaszószt, a mirin főzőbort, a rizsecetet, a fokhagymát, a chilit és a sört az olajba, majd süsd addig a tojásokat, amíg a folyadékok teljesen elkeverednek és az elegy sűrűvé válik. Öntözd meg a tojásokat a lével, miközben a mártásban ülnek, hogy még több ízt járja át őket.

Nem kell persze ennyire cifrázni a dolgokat, az olajat vagy a vajat olyan fűszerekkel is ízesítheted, mint a kömény, a paprika, az oregánó, a paradicsompaszta és a harissa, hogy egy ízletes közel-keleti ételt kapj, amely nagyban hasonlít a klasszikus shakshukától. De magában is megállja a helyét a sült kemény tojás, amivel például izgalmasabbá teheted a saláták textúráját.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas konyhai trükkök-tippek várnak itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek