Így apríthatod fel a leggyorsabban a kelbimbót

Legújabb Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miként lehet a legegyszerűbben felaprítani a kis káposztafejeket, azaz a kelbimbókat!

Felejtsd el a szétfőzött, pépes állagú kelbimbókat! Sokkal több rejlik ebben a kis káposztában, mint azt gondolnád. Ha esetleg eddig nem kedvelted, akkor itt az ideje, hogy egy új esélyt adj neki. Ha viszont már eleve odavagy érte, akkor mostantól sokkal egyszerűbben tudod majd elkészíteni!

Így apríthatod fel a leggyorsabban a kelbimbót

Használj konyhai szeletelőt vagy robotgépet

A kelbimbó kiválóan alkalmas ízletes saláták és köretek elkészítésére. De fogyaszthatod nyersen is, ropogósra piríthatva, a serpenyőből.

Ám, ha felszeleteled őket, akkor még tökéletesebb lesz a textúrájuk!

Erre a feladatra a legszuperebb eszköz az éles séfkés, de az otthoni szakácsok megkönnyíthetik a munkájukat egy konyhai szeletelő vagy robotgép segítségével. Végső soron pedig uborkagyalut is bevethetsz!

De mindenekelőtt készítsd elő a kelbimbót a főzéshez! Először is jól mosd meg, szárítsd meg, majd vágd le a szárát, továbbá távolítsd el róla a csúnyább vagy elszáradt leveleket.

Ha konyhai robotgépet használsz, akkor csak dobd bele a mini káposztákat, és aprítsd őket kis darabokra. Pár perc, és is kész vagy! Ezzel szemben a konyhai szeletelővel már tovább tart az elkészítésük, viszont ezzel a módszerrel esztétikusabb szeleteket kapsz. Illetve ennek a technikának az a nyilvánvaló hátránya, hogy a szeletelő veszélyes lehet, úgyhogy te se feledkezz el az ujjbegyeid épségéről!

Ropogós kelbimbótallér

Egy videóban láttam először ezt a receptet, de ott egy időigényesebb szósszal kínálták. Arra nem volt időm, így csak a kelbimbó készült a látottak alapján. A majonézes szószt pedig ...

Akár nyersen fogyasztod, akár serpenyőben készíted el, az alábbi technikákkal biztosan sok időt tudsz majd megspórolni te is!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Tormás sonkatekercs almával

Húsvétkor nagyon sokszor kerül sonkatekercs az asztalra, viszont ahány ház, annyi töltelék kerül bele. Mi most egy könnyen összekeverhető, akár növényi krémsajtból és vegafölből is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!