Felejtsd el a szétfőzött, pépes állagú kelbimbókat! Sokkal több rejlik ebben a kis káposztában, mint azt gondolnád. Ha esetleg eddig nem kedvelted, akkor itt az ideje, hogy egy új esélyt adj neki. Ha viszont már eleve odavagy érte, akkor mostantól sokkal egyszerűbben tudod majd elkészíteni!
Használj konyhai szeletelőt vagy robotgépet
A kelbimbó kiválóan alkalmas ízletes saláták és köretek elkészítésére. De fogyaszthatod nyersen is, ropogósra piríthatva, a serpenyőből.
Ám, ha felszeleteled őket, akkor még tökéletesebb lesz a textúrájuk!
Erre a feladatra a legszuperebb eszköz az éles séfkés, de az otthoni szakácsok megkönnyíthetik a munkájukat egy konyhai szeletelő vagy robotgép segítségével. Végső soron pedig uborkagyalut is bevethetsz!
De mindenekelőtt készítsd elő a kelbimbót a főzéshez! Először is jól mosd meg, szárítsd meg, majd vágd le a szárát, továbbá távolítsd el róla a csúnyább vagy elszáradt leveleket.
Ha konyhai robotgépet használsz, akkor csak dobd bele a mini káposztákat, és aprítsd őket kis darabokra. Pár perc, és is kész vagy! Ezzel szemben a konyhai szeletelővel már tovább tart az elkészítésük, viszont ezzel a módszerrel esztétikusabb szeleteket kapsz. Illetve ennek a technikának az a nyilvánvaló hátránya, hogy a szeletelő veszélyes lehet, úgyhogy te se feledkezz el az ujjbegyeid épségéről!
Akár nyersen fogyasztod, akár serpenyőben készíted el, az alábbi technikákkal biztosan sok időt tudsz majd megspórolni te is!
Még több konyhai tipp vár rád: