Ezt a lépést sose hagyd ki, ha kakaóval sütsz

Napi Tippünkben egy olyan technikát mutatunk, amivel a kakaós süteményeidben egyenletes textúrát és intenzív kakaós ízt érhetsz el.

A kakaópor az egyik kedvenc alapanyagunk, ha sütésről van szó, ezzel az eljárással pedig a kakaós süteményeidnek nemcsak kiegyensúlyozott, intenzív csokis íze lesz, de szépen meg fognak emelkedni, és nem esnek össze.

Ezt a lépést sose hagyd ki, ha kakaóval sütsz

Mit kell tudni erről a technikáról?

Angolul 'blooming cocoa' az eljárás neve, amivel még több ízt szabadíthatunk fel a kakaóporból. Hogy miként lehetséges ez? A kakaóbab héjának eltávolítása az egyik első lépés a kakaópor előállítása során.

A héj és a kakaóbab között azonban egy vékony hártya van, amely a feldolgozás során a kakaóbabon maradhat. Ez az eljárás azonban arra ösztönzi ezt a membránt, hogy leoldódjon a kakaórészecskékről.

Brownie gyorsan kakaósan

Nagyon sok változata van, de ezt azért szeretem, mert gyors. A masszába lehet keverni diót, pisztáciát, mogyorót, mazsolát.

Brownie

Sok brownie receptet kipróbáltam már, de Julia Child receptje az egyik legjobb. Kívül ropogós, belül szaftos, és jó csokis. Annyit változtattam csak rajta, hogy fele annyi cukrot tettem ...

Simple chocolate brownie- Brownie 5.

Sok-sok kísérlet eredménye. Íme, a számomra tökéletes brownie. Bővebb sztori itt.  Tudom, hogy a brownie-ba elvileg nem kell sütőport tenni, de teszteltem, így jobb. Az a negyed ...

Az eljárás során forró folyadékot kell használni, például kávét vagy teát, a kakaóbab erőteljes ízét adó számos vegyület közül sok a hő hatására még inkább felerősödik. Ráadásul a kakaóban található zsír miatt ez az alapanyag hidrofób, vagyis nehezen keveredik vízzel, ezzel az eljárással azonban ez is áthidalható. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy nem szabad túl forró folyadékkal és túl sokáig áztatni a kakaót, hiszen keserű vegyületeket is tartalmaz, amelyek felszabadulnak, ha nem a megfelelő módon végezzük az eljárást.

Watch on TikTok

Az eljárás

Először mérd ki a szükséges kakaópor mennyiségét egy hőálló tálba, majd add hozzá a kiválasztott forró folyadékot, ami lehet víz, kávé vagy zsír (például vaj vagy olaj). Válassz olyan folyadékot vagy zsiradékot, amely már megtalálható a felhasznált receptben.

Például a házi brownie receptjében előírt vajat vagy olajat először felmelegítheted, és felhasználhatod a kakaópor felhabosításához.

Keverd a kakaó és a folyadék keverékét addig, amíg a kakaópor teljesen fel nem oldódik, és az állaga sima nem lesz. Ezután tedd félre hűlni, amíg a többi hozzávalóval dolgozol. Fontos lépés, hogy lehűtsd a kakós keveréket, mert ha idő előtt forró kakaókeveréket adsz a recepthez, akkor véletlenül előfőzheted a többi hozzávalót.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!