Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Napi Tippünkben elhoztuk a megoldást a halsütésnél jelentkező egyik leggyakoribb problémára: csináld ezt, és nem lesz büdös a lakásod!

Ha eddig téged is visszatart a halsütéstől a furcsa szag, ami belengi utána a lakást, akkor eljött a te időd. Nemrég megmutattuk, hogy miként nem fog odatapadni a hal sütés közben a serpenyőhöz, most pedig egy tartalomkészítő, Bigg Mama – más néven @citygrilthe3rd – új TikTok-videójában osztotta meg, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne változzon minden alkalommal halpiaccá az otthonod, amikor halat sütsz. A legjobb az egészben, hogy mindössze némi fűszerre lesz ehhez szükséged, amit megfőzöl.

Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Az eljárás

Szedd össze a fűszereket: Bigg Mama fahéjat és vaníliakivonatot javasol. Ha biztosra szeretnél menni, az őrölt fahéj mellett néhány fahéjrudat is bedobhatsz a lábasba. A videó alatt egy hozzászóló pedig azt javasolta, hogy adjunk hozzá egy citromot vagy citromlevet a keverékhez, ami szintén jó ötlet, hiszen még illatosabb lesz a lakás tőle.

Keverd össze és forrald fel: Tölts meg egy kis szószos lábost félig vízzel. Vigyázz, hogy ne töltsd túl a fazekat, különben fennáll a veszélye, hogy a fahéjas keverék felforr.

Adj hozzá bőséges mennyiségű őrölt fahéjat (vagy fahéjrudat, ha van), egy evőkanál vanília kivonatot és egy citrom levét, majd forrald fel a keveréket.

Süssd meg a halat: A megszokott módon süssd meg a halat. Közben ügyelj arra, hogy a fahéjas keveréket kevergesd, nehogy szétforrjon. A fahéj illatának el kell nyomni a tenger gyümölcseinek illatát mind a sütés alatt, mind a sütés után.

@citygirlthe3rd

If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood

♬ original sound - Thee real Bigg Mama

Néhány jótanács

A praktika bizonyítottan működik, azonban van pár dolog, amit jó, ha tudsz. Sütés közben még érezni fogod az olaj és a hal szagát kicsit - ami a fahéjkeverékkel párosulva zavaró illatkombináció lehet. Ezenkívül a forrásban lévő fahéjas keveréket eléggé meg kell keverni ahhoz, hogy megakadályozd a felforrást, miközben a halra is ügyelsz. Ez pici extra munkát jelent, így nem a legkényelmesebb.

Emellett érdemes nem túltöltened az edényt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Egy másik lehetséges megoldás?

Forrald fel a fahéjas keveréket a főzés után, hogy egyszerűbb legyen a munka.

Természetesen a szagelszívót is érdemes bekapcsolni és az ablakot is kinyitni ilyenkor, hiszen a friss levegő és a légáramlás segít a helyzeten, de ezzel a trükkel garantáltan fűszerektől fog illatozni a konyhád még napokkal később is.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...