Ha eddig téged is visszatart a halsütéstől a furcsa szag, ami belengi utána a lakást, akkor eljött a te időd. Nemrég megmutattuk, hogy miként nem fog odatapadni a hal sütés közben a serpenyőhöz, most pedig egy tartalomkészítő, Bigg Mama – más néven @citygrilthe3rd – új TikTok-videójában osztotta meg, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne változzon minden alkalommal halpiaccá az otthonod, amikor halat sütsz. A legjobb az egészben, hogy mindössze némi fűszerre lesz ehhez szükséged, amit megfőzöl.
Az eljárás
Szedd össze a fűszereket: Bigg Mama fahéjat és vaníliakivonatot javasol. Ha biztosra szeretnél menni, az őrölt fahéj mellett néhány fahéjrudat is bedobhatsz a lábasba. A videó alatt egy hozzászóló pedig azt javasolta, hogy adjunk hozzá egy citromot vagy citromlevet a keverékhez, ami szintén jó ötlet, hiszen még illatosabb lesz a lakás tőle.
Keverd össze és forrald fel: Tölts meg egy kis szószos lábost félig vízzel. Vigyázz, hogy ne töltsd túl a fazekat, különben fennáll a veszélye, hogy a fahéjas keverék felforr.
Adj hozzá bőséges mennyiségű őrölt fahéjat (vagy fahéjrudat, ha van), egy evőkanál vanília kivonatot és egy citrom levét, majd forrald fel a keveréket.
Süssd meg a halat: A megszokott módon süssd meg a halat. Közben ügyelj arra, hogy a fahéjas keveréket kevergesd, nehogy szétforrjon. A fahéj illatának el kell nyomni a tenger gyümölcseinek illatát mind a sütés alatt, mind a sütés után.
@citygirlthe3rd If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood
♬ original sound - Thee real Bigg Mama
Néhány jótanács
A praktika bizonyítottan működik, azonban van pár dolog, amit jó, ha tudsz. Sütés közben még érezni fogod az olaj és a hal szagát kicsit - ami a fahéjkeverékkel párosulva zavaró illatkombináció lehet. Ezenkívül a forrásban lévő fahéjas keveréket eléggé meg kell keverni ahhoz, hogy megakadályozd a felforrást, miközben a halra is ügyelsz. Ez pici extra munkát jelent, így nem a legkényelmesebb.
Emellett érdemes nem túltöltened az edényt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Egy másik lehetséges megoldás?
Forrald fel a fahéjas keveréket a főzés után, hogy egyszerűbb legyen a munka.
Természetesen a szagelszívót is érdemes bekapcsolni és az ablakot is kinyitni ilyenkor, hiszen a friss levegő és a légáramlás segít a helyzeten, de ezzel a trükkel garantáltan fűszerektől fog illatozni a konyhád még napokkal később is.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippek segítik a sütés-főzést: