Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Napi Tippünkben elhoztuk a megoldást a halsütésnél jelentkező egyik leggyakoribb problémára: csináld ezt, és nem lesz büdös a lakásod!

Ha eddig téged is visszatart a halsütéstől a furcsa szag, ami belengi utána a lakást, akkor eljött a te időd. Nemrég megmutattuk, hogy miként nem fog odatapadni a hal sütés közben a serpenyőhöz, most pedig egy tartalomkészítő, Bigg Mama – más néven @citygrilthe3rd – új TikTok-videójában osztotta meg, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne változzon minden alkalommal halpiaccá az otthonod, amikor halat sütsz. A legjobb az egészben, hogy mindössze némi fűszerre lesz ehhez szükséged, amit megfőzöl.

Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Az eljárás

Szedd össze a fűszereket: Bigg Mama fahéjat és vaníliakivonatot javasol. Ha biztosra szeretnél menni, az őrölt fahéj mellett néhány fahéjrudat is bedobhatsz a lábasba. A videó alatt egy hozzászóló pedig azt javasolta, hogy adjunk hozzá egy citromot vagy citromlevet a keverékhez, ami szintén jó ötlet, hiszen még illatosabb lesz a lakás tőle.

Keverd össze és forrald fel: Tölts meg egy kis szószos lábost félig vízzel. Vigyázz, hogy ne töltsd túl a fazekat, különben fennáll a veszélye, hogy a fahéjas keverék felforr.

Adj hozzá bőséges mennyiségű őrölt fahéjat (vagy fahéjrudat, ha van), egy evőkanál vanília kivonatot és egy citrom levét, majd forrald fel a keveréket.

Süssd meg a halat: A megszokott módon süssd meg a halat. Közben ügyelj arra, hogy a fahéjas keveréket kevergesd, nehogy szétforrjon. A fahéj illatának el kell nyomni a tenger gyümölcseinek illatát mind a sütés alatt, mind a sütés után.

@citygirlthe3rd

If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood

♬ original sound - Thee real Bigg Mama

Néhány jótanács

A praktika bizonyítottan működik, azonban van pár dolog, amit jó, ha tudsz. Sütés közben még érezni fogod az olaj és a hal szagát kicsit - ami a fahéjkeverékkel párosulva zavaró illatkombináció lehet. Ezenkívül a forrásban lévő fahéjas keveréket eléggé meg kell keverni ahhoz, hogy megakadályozd a felforrást, miközben a halra is ügyelsz. Ez pici extra munkát jelent, így nem a legkényelmesebb.

Emellett érdemes nem túltöltened az edényt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Egy másik lehetséges megoldás?

Forrald fel a fahéjas keveréket a főzés után, hogy egyszerűbb legyen a munka.

Természetesen a szagelszívót is érdemes bekapcsolni és az ablakot is kinyitni ilyenkor, hiszen a friss levegő és a légáramlás segít a helyzeten, de ezzel a trükkel garantáltan fűszerektől fog illatozni a konyhád még napokkal később is.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...