Így ápold a grilled a legegyszerűbben – 2 trükk a nyári szezonra

Napi Tippünkben olyan praktikákat hoztunk, amelyekkel egyszerűen karban tarthatod a grilled, hogy felhőtlenül élvezhesd a nyári kerti partit.

Visszafordíthatatlanul itt a nyár, ami egyet jelent a grillszezonnal. Ahhoz azonban, hogy a nyári kerti parti olyan felhőtlen és szórakoztató legyen, mint azt előre elképzeled, érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy extrán törődsz a grilleddel. Kedvenc TikTok-nagymamánk, Babs, akitől már korábban is hoztunk zseniális tippeket például az ételek zsírtalanítására, ismét a segítségünkre siet praktikáival.

Így ápold a grilled: 2 trükk a nyári szezonra

A legutóbbi TikTok videójában megmutatta, hogyan lehet egyszerűen megtisztítani a grillt, sőt, arra is hozott egy szuper egyszerű megoldást, hogy miként tehető tapadásmentessé. Az ő módszere nem igényel semmilyen extra eszközt vagy felszerelést, csak két alapvető zöldséget: hagymát és krumplit. Íme, hogyan használhatod ezeket a zöldségeket a grill előkészítéséhez.

Miért dörzsöld át a grillt hagymával?

Babs a grillezés aranyszabályait és tilalmait felsorakoztató videójában kijelenti, hogy sosem szabad piszkos grillsütővel kezdeni a grillezési szezont.

Továbbá ne használjunk drótkefét!

– tanácsolja.

Szerencsére számos alternatív módszer létezik a grill tisztítására, köztük Babs kedvence. "Használj hagymát" - magyarázza. "Csak melegítsd fel a grillt, majd fogd a hagymát, és súrold le vele, ez ad egy kis ízt is az ételnek". A hagymatrükkhöz kezdd azzal, hogy meghámozol egy hagymát, és félbe vágod, hogy egy lapos felületet kapj. Ezután szúrj egy villát a hagymába, hogy meg tudd fogni, és a lapos felületű oldalát dörzsöld a grillrácshoz.

Watch on TikTok

Tapadásmentes lesz a grill a krumplitól?

Igen! És a válasz, hogy miért, nagyon egyszerű: a burgonyában lévő keményítőnek köszönhetően.

Miután Babs megtisztította a grillt, rátér a következő grill szentségtörésre: "Ne hagyd, hogy az ételek odaragadjanak a grillhez. Az tényleg tönkreteheti az ételt." Alternatívaként azt javasolja: "Használj burgonyát! Közvetlenül a grillezés előtt dörzsöld be a forró rostélyt egy krumpli levágott végével. A burgonyában lévő keményítő tapadásmentes felületet hoz létre. Ki gondolta volna? A burgonya megmenti az ételt!"

Hogy magad is letesztelhesd a praktika hatékonyságát, egyszerűen vágd le a burgonya egyik oldalát, hogy egy lapos felületet hozz létre, majd szúrj bele egy villát, mint a hagymánál.

Hogyan kell még előkészíteni a grillsütőt a sütés előtt?

Végül, ha gázgrilled van, Babs azt javasolja, hogy a főzés megkezdése előtt ellenőrizd a propánszintet. Ehhez néhány csésze forró vizet önts a fém propántartály oldalára. A fém a vízzel együtt felmelegszik, kivéve, amikor a propánnal érintkezik. Ezért Babs a kezét a tartály oldalához nyomja, és addig mozgatja lefelé, amíg már nem érzi a meleget. Ez megmutatja a maradék propán szintjét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!