Visszafordíthatatlanul itt a nyár, ami egyet jelent a grillszezonnal. Ahhoz azonban, hogy a nyári kerti parti olyan felhőtlen és szórakoztató legyen, mint azt előre elképzeled, érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy extrán törődsz a grilleddel. Kedvenc TikTok-nagymamánk, Babs, akitől már korábban is hoztunk zseniális tippeket például az ételek zsírtalanítására, ismét a segítségünkre siet praktikáival.

A legutóbbi TikTok videójában megmutatta, hogyan lehet egyszerűen megtisztítani a grillt, sőt, arra is hozott egy szuper egyszerű megoldást, hogy miként tehető tapadásmentessé. Az ő módszere nem igényel semmilyen extra eszközt vagy felszerelést, csak két alapvető zöldséget: hagymát és krumplit. Íme, hogyan használhatod ezeket a zöldségeket a grill előkészítéséhez.
Miért dörzsöld át a grillt hagymával?
Babs a grillezés aranyszabályait és tilalmait felsorakoztató videójában kijelenti, hogy sosem szabad piszkos grillsütővel kezdeni a grillezési szezont.
Továbbá ne használjunk drótkefét!
– tanácsolja.
Szerencsére számos alternatív módszer létezik a grill tisztítására, köztük Babs kedvence. "Használj hagymát" - magyarázza. "Csak melegítsd fel a grillt, majd fogd a hagymát, és súrold le vele, ez ad egy kis ízt is az ételnek". A hagymatrükkhöz kezdd azzal, hogy meghámozol egy hagymát, és félbe vágod, hogy egy lapos felületet kapj. Ezután szúrj egy villát a hagymába, hogy meg tudd fogni, és a lapos felületű oldalát dörzsöld a grillrácshoz.
Watch on TikTok
Tapadásmentes lesz a grill a krumplitól?
Igen! És a válasz, hogy miért, nagyon egyszerű: a burgonyában lévő keményítőnek köszönhetően.
Miután Babs megtisztította a grillt, rátér a következő grill szentségtörésre: "Ne hagyd, hogy az ételek odaragadjanak a grillhez. Az tényleg tönkreteheti az ételt." Alternatívaként azt javasolja: "Használj burgonyát! Közvetlenül a grillezés előtt dörzsöld be a forró rostélyt egy krumpli levágott végével. A burgonyában lévő keményítő tapadásmentes felületet hoz létre. Ki gondolta volna? A burgonya megmenti az ételt!"
Hogy magad is letesztelhesd a praktika hatékonyságát, egyszerűen vágd le a burgonya egyik oldalát, hogy egy lapos felületet hozz létre, majd szúrj bele egy villát, mint a hagymánál.
Hogyan kell még előkészíteni a grillsütőt a sütés előtt?
Végül, ha gázgrilled van, Babs azt javasolja, hogy a főzés megkezdése előtt ellenőrizd a propánszintet. Ehhez néhány csésze forró vizet önts a fém propántartály oldalára. A fém a vízzel együtt felmelegszik, kivéve, amikor a propánnal érintkezik. Ezért Babs a kezét a tartály oldalához nyomja, és addig mozgatja lefelé, amíg már nem érzi a meleget. Ez megmutatja a maradék propán szintjét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Olvasd el további cikkeinket is:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!