Így ápold a grilled a legegyszerűbben – 2 trükk a nyári szezonra

Napi Tippünkben olyan praktikákat hoztunk, amelyekkel egyszerűen karban tarthatod a grilled, hogy felhőtlenül élvezhesd a nyári kerti partit.

Visszafordíthatatlanul itt a nyár, ami egyet jelent a grillszezonnal. Ahhoz azonban, hogy a nyári kerti parti olyan felhőtlen és szórakoztató legyen, mint azt előre elképzeled, érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy extrán törődsz a grilleddel. Kedvenc TikTok-nagymamánk, Babs, akitől már korábban is hoztunk zseniális tippeket például az ételek zsírtalanítására, ismét a segítségünkre siet praktikáival.

Így ápold a grilled: 2 trükk a nyári szezonra

A legutóbbi TikTok videójában megmutatta, hogyan lehet egyszerűen megtisztítani a grillt, sőt, arra is hozott egy szuper egyszerű megoldást, hogy miként tehető tapadásmentessé. Az ő módszere nem igényel semmilyen extra eszközt vagy felszerelést, csak két alapvető zöldséget: hagymát és krumplit. Íme, hogyan használhatod ezeket a zöldségeket a grill előkészítéséhez.

Miért dörzsöld át a grillt hagymával?

Babs a grillezés aranyszabályait és tilalmait felsorakoztató videójában kijelenti, hogy sosem szabad piszkos grillsütővel kezdeni a grillezési szezont.

Továbbá ne használjunk drótkefét!

– tanácsolja.

Szerencsére számos alternatív módszer létezik a grill tisztítására, köztük Babs kedvence. "Használj hagymát" - magyarázza. "Csak melegítsd fel a grillt, majd fogd a hagymát, és súrold le vele, ez ad egy kis ízt is az ételnek". A hagymatrükkhöz kezdd azzal, hogy meghámozol egy hagymát, és félbe vágod, hogy egy lapos felületet kapj. Ezután szúrj egy villát a hagymába, hogy meg tudd fogni, és a lapos felületű oldalát dörzsöld a grillrácshoz.

@brunchwithbabs

Grilling Do’s and Don’ts 🍔Don’t use an old wire grill brush to clean your grill. 🍔Do use an onion. Heat your grill to a high temperature. Pierce the onion half with a fork and rub the cut-side down along the grill grates. The onion's juices will release and produce steam to remove the charred bit of debris on the grill grates. 🍔Don’t allow your food to stick to the grill and ruin your dinner. 🍔Do use a half of a potato to create a non-stick surface. Just cut a potato in half and rub the flesh of the potato on the hot grill grates. The starch from the potato creates a non-stick surface so your precious dinner won’t stick! 🍔Don’t let your barbeque be ruined by running out of propane. 🍔Do use my simple propane level check hack to make sure you have enough propane. To check the level of gas in your propane tank, pour a cup of hot water down the side of the propane tank. Now run your hand down the side of the tank. Where the tank goes from feeling hot to cool indicates your propane level. Hot equals empty and cool means it is filled with propane. 🍔 Happy Grilling! XO Babs grillingseason grillingtips grillingtips

♬ original sound - Babs

Tapadásmentes lesz a grill a krumplitól?

Igen! És a válasz, hogy miért, nagyon egyszerű: a burgonyában lévő keményítőnek köszönhetően.

Miután Babs megtisztította a grillt, rátér a következő grill szentségtörésre: "Ne hagyd, hogy az ételek odaragadjanak a grillhez. Az tényleg tönkreteheti az ételt." Alternatívaként azt javasolja: "Használj burgonyát! Közvetlenül a grillezés előtt dörzsöld be a forró rostélyt egy krumpli levágott végével. A burgonyában lévő keményítő tapadásmentes felületet hoz létre. Ki gondolta volna? A burgonya megmenti az ételt!"

Hogy magad is letesztelhesd a praktika hatékonyságát, egyszerűen vágd le a burgonya egyik oldalát, hogy egy lapos felületet hozz létre, majd szúrj bele egy villát, mint a hagymánál.

Hogyan kell még előkészíteni a grillsütőt a sütés előtt?

Végül, ha gázgrilled van, Babs azt javasolja, hogy a főzés megkezdése előtt ellenőrizd a propánszintet. Ehhez néhány csésze forró vizet önts a fém propántartály oldalára. A fém a vízzel együtt felmelegszik, kivéve, amikor a propánnal érintkezik. Ezért Babs a kezét a tartály oldalához nyomja, és addig mozgatja lefelé, amíg már nem érzi a meleget. Ez megmutatja a maradék propán szintjét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...