Így töltsd mindig tökéletesen tele a farsangi fánkokat

Ha idén farsangi fánkot sütünk, hagyjuk el a lekvár kanalazását, és tanuljuk meg különböző isteni krémekkel megtölteni az olajban sült pufi csodákat. Nem is olyan nehéz, főleg, ha a Napi Tipp segít.

Kicsit talán amerikai módi, de abszolút nincs semmi rossz abban, ha megtöltjük a farsangi fánkokat. Ehhez persze el kell lesnünk egy-két furfangot, de gyorsan bele lehet jönni a technikába, ami ráadásul az elkerülhetetlen lekváros-kanalazós maszatolástól is megóvja a fánkba harapókat. Nézzük tehát most a farsangi fánkok megtöltésének lépéseit, hogy aztán állni tudjon a bál.

Így töltsd mindig tökéletesen tele a farsangi fánkokat

Mivel töltsünk?

Tulajdonképpen bármilyen tölteléket választhatunk, ami a szívünkhöz közel áll, bár meg kell hagyni, hogy egyes krémek jobban működnek, mint mások.

  • ha lekvárt szeretnénk, használjunk egy sűrűbb, nem annyira folyós verziót, hogy ne áztassuk el a tésztát, és ne folyjon ki rögtön a töltelék
  • használhatunk mogyorókrémet is, bár ez nagy mennyiségben elég tömény tud lenni, így érdemes mértékletesen eljárnunk vele
  • kiváló választás bármilyen puding vagy pudingállagú krém: ezek ugyanis könnyen tölthetőek, és nem folynak ki azonnal

Túrófánk egyszerűen

Habkönnyű, pergős fánkot könnyebb elkészíteni, mint azt gondolnánk. Lekvárral vagy porcukros tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Klasszikus farsangi fánk

A recept Turós Emil régi szakácskönyvéből való, és a mai háziasszony konyhájában is tökéletesen megállja a helyét. Könnyed, puha tészta, enyhén édes íz, finom baracklekvárral ...

Fontos a hőmérséklet

Miután kikaptuk a forró olajból a fánkokat, ne kezdjünk neki rögtön a töltésnek, ugyanis az több problémához is vezethet. A túl forró tészta megolvaszthat egyes töltelékeket, ezzel átalakítva a kész desszertet egy mállós, folyós katyvasszá.

Szintén figyeljünk oda arra, hogy a töltelékünk se legyen meleg: ez főleg a pudingokra igaz, mivel ezeket főzni kell. Hűtsük ki őket teljesen, és csak azután lássunk neki a műveletnek.

Előkészítő lépések

Egy klasszikus farsangi fánknak általában mélyedés van a tetején, ahová később a lekvár kerülhet, azonban, ha a töltés irányába indulunk, hagyjuk el a lyuk kialakítását. Egész egyszerűen süssük ki a fánkokat, majd hagyjuk őket lecsöpögni papírtörlőn.

A kihűlt tésztákba szúrjunk egy lyukat (evőpálcikával vagy más eszközzel), ezzel is elősegítve a habzsákunk dolgát.

Ne toljuk túl

Fontos, hogy érezzük, hol a határ: kellő töltelék jusson a fánkokba, azonban ne repesszük őket szét teljesen. Szerencsére érezni fogjuk, mikor kell megállni: amikor a krém már nem a fánk belsejébe megy, hanem „kibukik” a töltőlyukon, akkor megtelt.

Nutellás fánkok

Vigyázat, veszélyes nutellásfánk-recept következik: 1,5 óra alatt elkészíthető, és kevesebb mint 5 perc alatt eltüntethető! :)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amelyek segíthetnek:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!