Trükkök, melyekkel frissen tarthatod a másnapos fánkokat is

Itt a farsang, eljött a fánksütés ideje, ugyanakkor mindannyian tudjuk, fánkból nem lehet keveset készíteni, és hacsak nem egy óriási vendégseregnek készítjük, szinte biztos, hogy marad pár darab másnapra is.

Igen ám, de a fánkokat nem lehet egykönnyen frissen tartani, az olajban sült desszert ugyanis egy pillanat alatt képes megszikkadni. Most arra mutatunk néhány tippet, hogyan tárolhatod a fánkokat úgy, hogy azokat még másnap (vagy később) is élvezet legyen elfogyasztani.

Néhány tippel napokig friss marad a fánk

Az első és legfontosabb: várd meg, hogy kihűljön a fánk! Ez az első alaplépés ahhoz, hogy a sütemény másnap is finom legyen, ha ugyanis még melegen rakod el, a fánk könnyen megszikkadhat, izzadni kezdhet a hűtőben.

Rakd tárolódobozba!

Ha kihűlt a fánk, érdemes egy jól lezárható tárolódobozba tenni. Ha terv szerint 1-2 napon belül elfogyasztod a fánkot, akkor szobahőmérsékleten is tarthatod, de érdemes lehet őket légmentesen lezárható zacskókba is tenni, hogy frissek maradjanak. Ilyenkor ajánlatos kinyomni a levegőt a zacskóból, ezzel is elkerülve a szikkadást.

Kivételt képez a töltött fánk, melyet érdemes a hűtőben tárolni, nehogy megromoljon, illetve, ha máz van a fánk tetején, ajánlott csak egy rétegben belepakolni a tárolódobozba, nehogy összeragadjanak a sütemények.

Hideg, száraz helyen

Ha megtaláltad a megfelelő tárolódobozt/lezárható zacskót, rakd a maradék fánkokat száraz, hűvös helyre. Ez lehet akár a hűtő (itt a legfontosabb, hogy jól le legyen zárva a tároló), a kamra, a lichthof vagy akár a hűvös garázs is, a lényeg, hogy a hely legyen fénytől elzárva, és ne legyen túl meleg. Így két-három napig is finom marad a fánk.

Pont, mint újkorában

Ha esetleg mégis megszikkadna, rakd be 10-15 másodpercre a mikróba, így szinte ugyanazt az élményt kaphatod, mint ha frissen sült fánkot ennél!

Olasz cukros fánk

Ez egy olyan fánk, amely ötvözi a szalagos és a csöröge mibenlétét. Azoknak a háziasszonyoknak segít, akiknek esetleg nincs olyan sok idejük a konyhában sütni, de mégis meg szeretnék ...

Túl sok maradt? Fagyaszd le!

Meglepő, de a kész fánkok akár három hónapra is lefagyaszthatóak! Rakd őket feltét (lekvár, cukormáz, csoki) nélkül fóliába vagy lezárható zacskóba, nyomd ki belőle a levegőt, amennyire csak lehet, és tedd be a fagyasztóba.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!