Trükkök, melyekkel frissen tarthatod a másnapos fánkokat is

Itt a farsang, eljött a fánksütés ideje, ugyanakkor mindannyian tudjuk, fánkból nem lehet keveset készíteni, és hacsak nem egy óriási vendégseregnek készítjük, szinte biztos, hogy marad pár darab másnapra is.

Igen ám, de a fánkokat nem lehet egykönnyen frissen tartani, az olajban sült desszert ugyanis egy pillanat alatt képes megszikkadni. Most arra mutatunk néhány tippet, hogyan tárolhatod a fánkokat úgy, hogy azokat még másnap (vagy később) is élvezet legyen elfogyasztani.

Néhány tippel napokig friss marad a fánk

Az első és legfontosabb: várd meg, hogy kihűljön a fánk! Ez az első alaplépés ahhoz, hogy a sütemény másnap is finom legyen, ha ugyanis még melegen rakod el, a fánk könnyen megszikkadhat, izzadni kezdhet a hűtőben.

Rakd tárolódobozba!

Ha kihűlt a fánk, érdemes egy jól lezárható tárolódobozba tenni. Ha terv szerint 1-2 napon belül elfogyasztod a fánkot, akkor szobahőmérsékleten is tarthatod, de érdemes lehet őket légmentesen lezárható zacskókba is tenni, hogy frissek maradjanak. Ilyenkor ajánlatos kinyomni a levegőt a zacskóból, ezzel is elkerülve a szikkadást.

Kivételt képez a töltött fánk, melyet érdemes a hűtőben tárolni, nehogy megromoljon, illetve, ha máz van a fánk tetején, ajánlott csak egy rétegben belepakolni a tárolódobozba, nehogy összeragadjanak a sütemények.

Hideg, száraz helyen

Ha megtaláltad a megfelelő tárolódobozt/lezárható zacskót, rakd a maradék fánkokat száraz, hűvös helyre. Ez lehet akár a hűtő (itt a legfontosabb, hogy jól le legyen zárva a tároló), a kamra, a lichthof vagy akár a hűvös garázs is, a lényeg, hogy a hely legyen fénytől elzárva, és ne legyen túl meleg. Így két-három napig is finom marad a fánk.

Pont, mint újkorában

Ha esetleg mégis megszikkadna, rakd be 10-15 másodpercre a mikróba, így szinte ugyanazt az élményt kaphatod, mint ha frissen sült fánkot ennél!

Olasz cukros fánk

Ez egy olyan fánk, amely ötvözi a szalagos és a csöröge mibenlétét. Azoknak a háziasszonyoknak segít, akiknek esetleg nincs olyan sok idejük a konyhában sütni, de mégis meg szeretnék ...

Túl sok maradt? Fagyaszd le!

Meglepő, de a kész fánkok akár három hónapra is lefagyaszthatóak! Rakd őket feltét (lekvár, cukormáz, csoki) nélkül fóliába vagy lezárható zacskóba, nyomd ki belőle a levegőt, amennyire csak lehet, és tedd be a fagyasztóba.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...