Ha sütésről van szó, a TikToknak hála mindig tanulunk valami újat. Például sosem gondoltunk volna arra, hogy a muffinok alá rizst tegyünk a tökéletes végeredmény érdekében, de az sem jutott volna eszünkbe, hogy eddig teljesen rossz sorrendben vágtuk és tekertük a fahéjas vagy épp kakaós csigákat.
Az elmúlt évek egyik nagy találmánya volt a fogselyemmel történő csigavágás, de mint minden problémát, ezt is többféle módon lehet megközelíteni.
Ennek szellemében valaki teljesen megfordítja a folyamatot, és ahelyett, hogy előbb feltekerné, majd utána vágná fel a fahéjas csigát, először vág és utána teker.
Ezáltal az eredmény pontosabb, a spirálok pedig egyenletesek és egyformák lesznek. Nem állítjuk, hogy ez a trükk pofonegyszerű, de itt nem is a folyamat megkönnyítése a cél, hanem a precizitás.
Katarina Cermelj, vagy ahogy TikTokon megtalálható, @theloopywhisk megközelítésének lényege, hogy miután kiteríti a tésztát, egy vonalzóval bevágja azt egyenlő szélességben – mondtuk, hogy nem csettintésre lesz kész így a csiga – majd egy pizzavágóval szeleteli fel a tésztát, és amikor már megvannak a csíkok, akkor tekeri fel őket. Ezáltal, ahogy a videóban is látszik, egyforma méretű, szép kerek csigákat kapott.
@theloopywhisk Reply to @beedlebby it's a game-changer 🙌 #learnontiktok #lifehack #cinnamonroll #cinnamonrolls #bakingtiktok #baking #dessert ♬ Clouds - Luke Faulkner
Egy következő bejegyzésben Cermelj elmagyarázza, hogy technikája különösen a gluténmentes tésztákkal működik jól, mivel azok sokkal érzékenyebbek. Érdemes egyébként arra is figyelni, hogy a munkafelület, amin dolgozol, alaposan be legyen lisztezve, hogy véletlenül se ragadjon hozzá a tészta.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni: