Itt az ideje átgondolni, hogyan vágjuk és tekerjük a fahéjas csigát

Legyen szó fahéjasról vagy kakaósról, tökéletes csigát tekerni igazi művészet. Napi Tippként egy olyan videót hoztunk, ami felülírhat mindent, amit eddig a csigatekerésről gondoltál.

Ha sütésről van szó, a TikToknak hála mindig tanulunk valami újat. Például sosem gondoltunk volna arra, hogy a muffinok alá rizst tegyünk a tökéletes végeredmény érdekében, de az sem jutott volna eszünkbe, hogy eddig teljesen rossz sorrendben vágtuk és tekertük a fahéjas vagy épp kakaós csigákat.

Hagyományos kakaós csiga

Ne keress tovább! :) Itt az igazi, hagyományos kakaós csiga receptje. Korábban sok receptet kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond, ezért a tapasztalataim után a receptek ...

Omlós fahéjas csiga

Isteni péksütemény, ami a kelt tésztának hála még másnap is finom és puha (persze csak ha marad belőle). A nagyi tippje: Tegyünk egy párnát az edény tetejére, csodásan megkel majd a ...

Az elmúlt évek egyik nagy találmánya volt a fogselyemmel történő csigavágás, de mint minden problémát, ezt is többféle módon lehet megközelíteni.

Ennek szellemében valaki teljesen megfordítja a folyamatot, és ahelyett, hogy előbb feltekerné, majd utána vágná fel a fahéjas csigát, először vág és utána teker.

Ezáltal az eredmény pontosabb, a spirálok pedig egyenletesek és egyformák lesznek. Nem állítjuk, hogy ez a trükk pofonegyszerű, de itt nem is a folyamat megkönnyítése a cél, hanem a precizitás.

Katarina Cermelj, vagy ahogy TikTokon megtalálható, @theloopywhisk megközelítésének lényege, hogy miután kiteríti a tésztát, egy vonalzóval bevágja azt egyenlő szélességben – mondtuk, hogy nem csettintésre lesz kész így a csiga – majd egy pizzavágóval szeleteli fel a tésztát, és amikor már megvannak a csíkok, akkor tekeri fel őket. Ezáltal, ahogy a videóban is látszik, egyforma méretű, szép kerek csigákat kapott.

@theloopywhisk Reply to @beedlebby it's a game-changer 🙌 #learnontiktok #lifehack #cinnamonroll #cinnamonrolls #bakingtiktok #baking #dessert ♬ Clouds - Luke Faulkner

Egy következő bejegyzésben Cermelj elmagyarázza, hogy technikája különösen a gluténmentes tésztákkal működik jól, mivel azok sokkal érzékenyebbek. Érdemes egyébként arra is figyelni, hogy a munkafelület, amin dolgozol, alaposan be legyen lisztezve, hogy véletlenül se ragadjon hozzá a tészta.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...