A te kamrádban is ott lapul a csokis kekszeket tökéletesítő olcsó alapanyag

Ha egy kicsit csavarnál a megszokott csokiskeksz-recepteden, Napi Tippünkben hoztunk egy olyan összetevőt, amivel nemcsak a sütit, de magadat is felpörgetheted!

Millió módja van a csokis keksz, azaz a chocolate chip cookie elkészítésének. Az internet tele van ötletekkel, hogyan lehet tökéletesíteni ezt a szerény amerikai klasszikust: lehet használni barna vajat hozzá, hogy mélyebb íze legyen, játszhatsz a cukor típusával, de akár burgonyakeményítőt is tehetsz bele a fenomenális tésztáért. Most egy olyan ötletet hoztunk, amivel nemcsak a csokis kekszet, de magadat is felpörgetheted! A titok? Az instant kávépor!

A te kamrádban is ott lapul a csokis kekszeket tökéletesítő olcsó alapanyag

Hogyan használd az instant kávéport a sütikben?

Az egész pofonegyszerű, hiszen egy porszerű anyagról van szó, amit a száraz hozzávalókhoz (liszt, szódabikarbóna és/vagy sütőpor, só) hasonlóan kell használni. A finom szemcsék hamar feloldódnak a tésztában, és kellemes, mokkás jegyeket kölcsönöznek neki, mélyebb, összetettebb ízt adva a kész sütiknek.

Ha nem találsz kávéport, az sem gond, csak őröld finom porrá az instant kávét, és már mehet is a tésztába.

A cookie-nak nem lesz olyan íze, mint egy tejeskávénak, de hasonlóan a babérlevélhez a pörköltben, a kávé egy finom, keserű háttérízzel egészíti ki a kekszet, ezzel kiegyensúlyozva a tészta édességét. Mindenképpen érezhető, de nem könnyen azonosítható ízt fognak érezni az emberek, és azon tűnődnek majd, milyen titkos összetevővel érhetted el, hogy ilyen különleges ízű legyen a chocolate chip cookie-d!

Nagyjából egy adaghoz egy teáskanálnyi elegendő a kávéból, mivel kesernyés ízű. Ha túl sokat teszel belőle a kekszedbe, a kesernyés íz elnyomhat mindent, de megfelelő arányban ez segít kiegyensúlyozni a süti édességét.

Mit kell tudni a kávé és a csokoládé párosításáról?

A kávét és csokit mintha csak egymásnak teremtették volna: kiegészítik egymást ízben, ráadásul, a kávé segít felerősíteni a csokoládé édes aromáját. Például a csokoládétortában ezt a hatást gyakran frissen főzött forró kávé hozzáadásával érik el, ami segít a kakaópor gazdag ízvilágának előcsalogatásában.

De nem kell mindig folyékony formában hozzáadni a kávét. Akárcsak a csokis cookie-nál, más sütemények és szeletek tésztájához is hozzáadhatod a kávéport.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Less el még több hasznos konyhai tippet innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért a 12 magyar ételért vannak oda az amerikaiak

A világhírű amerikai magazin, a Food & Wine górcső alá vette a magyar ételeket, és összeállított egy listát. Vannak köztük közönségkedvencek, de olyan is akad, amelyet furcsának találtak, és ezért emeltek ki. Lássuk, mely magyaros ételekről van szó!

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.