Ezzel a technikával mentsd meg a csirkeszárny egészét

A csirkeszárny méltó felhasználása egészen egyszerű, ha nem trancsírozzuk szét a csirke ezen részét. Napi Tippünkben megmutatjuk, mi az a technika, amivel már tálalás előtt is gusztusosan fog kinézni ez a ropogtatnivaló.

A csirkeszárny egy kissé alulértékelt része a csirkének, mert kevés hús van rajta, viszont pont a csonthoz közeli elhelyezkedése miatt sokkal intenzívebb ízeket képes produkálni, ha jól van elkészítve. Viszonylag olcsó, és akik szeretnek kézzel enni, azoknak igazi mennyország. Ahhoz, hogy ne menjen kárba a csirkeszárny egyik része sem, mindössze jó helyen kell szétválasztani ezeket.

A csirkeszárny részeinek szétválasztásával minden egyes porcikáját megmenthetjük. A comb felőli húsos részt, a szárny alsó részét és a hús nélküli, csontos végét is. Ez utóbbiból érdemes alaplevet főzni, mert nagyon ízletes. Egyszerű feladat és semmilyen speciális eszközre nincs szükség. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld a csirkeszárny szétválasztását.

Ezekre az eszközökre lesz szükséged:

papírtörlő, műanyag vágódeszka, éles kés, 3 db tál.

Az első lépés, hogy a törljük szárazra a csirkeszárnyat, és bőrével lefelé helyezzük a vágódeszkára. Az ízületek kitapintásához simítsuk végig az ujjunkat.

Az egyik ilyen ízület a húsos rész és a szárny alsó része között fekszik, a második a szárny alsó része és a csúcsa között.

Ezen a ponton egy kissé göbös felületet találunk, és ez az a pont, ahol óvatosan be kell vágni.

A második lépés, hogy tartsuk stabilan a szárnyat, és illesszük a pengét az első ízülethez (ott ahol a húsos rész és a két lapos rész találkozik). Ezen a ponton határozottan vágjuk végig a szárnyat.

Az utolsó feladat, hogy a lapos, csontos részt leválasszuk a végétől. Ehhez a korábban már bemetszett részhez visszatérve válasszuk le teljesen. A három különböző darabot tegyük külön tálakba, és folytassuk a maradék csirkeszárnyakkal a bemutatott technikával. Ezután már csak a fűszerezés és a sütés jön.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...