Ezzel a technikával mentsd meg a csirkeszárny egészét

A csirkeszárny méltó felhasználása egészen egyszerű, ha nem trancsírozzuk szét a csirke ezen részét. Napi Tippünkben megmutatjuk, mi az a technika, amivel már tálalás előtt is gusztusosan fog kinézni ez a ropogtatnivaló.

A csirkeszárny egy kissé alulértékelt része a csirkének, mert kevés hús van rajta, viszont pont a csonthoz közeli elhelyezkedése miatt sokkal intenzívebb ízeket képes produkálni, ha jól van elkészítve. Viszonylag olcsó, és akik szeretnek kézzel enni, azoknak igazi mennyország. Ahhoz, hogy ne menjen kárba a csirkeszárny egyik része sem, mindössze jó helyen kell szétválasztani ezeket.

A csirkeszárny részeinek szétválasztásával minden egyes porcikáját megmenthetjük. A comb felőli húsos részt, a szárny alsó részét és a hús nélküli, csontos végét is. Ez utóbbiból érdemes alaplevet főzni, mert nagyon ízletes. Egyszerű feladat és semmilyen speciális eszközre nincs szükség. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld a csirkeszárny szétválasztását.

Ezekre az eszközökre lesz szükséged:

papírtörlő, műanyag vágódeszka, éles kés, 3 db tál.

Az első lépés, hogy a törljük szárazra a csirkeszárnyat, és bőrével lefelé helyezzük a vágódeszkára. Az ízületek kitapintásához simítsuk végig az ujjunkat.

Az egyik ilyen ízület a húsos rész és a szárny alsó része között fekszik, a második a szárny alsó része és a csúcsa között.

Ezen a ponton egy kissé göbös felületet találunk, és ez az a pont, ahol óvatosan be kell vágni.

A második lépés, hogy tartsuk stabilan a szárnyat, és illesszük a pengét az első ízülethez (ott ahol a húsos rész és a két lapos rész találkozik). Ezen a ponton határozottan vágjuk végig a szárnyat.

Az utolsó feladat, hogy a lapos, csontos részt leválasszuk a végétől. Ehhez a korábban már bemetszett részhez visszatérve válasszuk le teljesen. A három különböző darabot tegyük külön tálakba, és folytassuk a maradék csirkeszárnyakkal a bemutatott technikával. Ezután már csak a fűszerezés és a sütés jön.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...