A csirkeszárny egy kissé alulértékelt része a csirkének, mert kevés hús van rajta, viszont pont a csonthoz közeli elhelyezkedése miatt sokkal intenzívebb ízeket képes produkálni, ha jól van elkészítve. Viszonylag olcsó, és akik szeretnek kézzel enni, azoknak igazi mennyország. Ahhoz, hogy ne menjen kárba a csirkeszárny egyik része sem, mindössze jó helyen kell szétválasztani ezeket.
Csirkeszárny-variációk
A csirke repülésre nem alkalmas piciny szárnyairól ritkán szól a gasztro-fáma, pedig nagyszerű sülteket készíthetünk belőle.
Gréti22 fűszeres és ropogós csirkeszárny
Gyors és egyszerű csirkeszárnyak, amiket pár dögös fűszerrel vagy szósszal pillanatok alatt újraértelmezhetsz. Hadd halljuk, ahogy roppannak azok a kis szárnyak!
Nosalty10 olcsó és egyszerű csirkeszárnyas recept
Ki hallott már csirkeszárny világnapjáról... Mi igen! Ezért hoztunk nektek igazán pikáns, mégis pénztárcakímélő fogásokat, hogy a családi kassza se csappanjon meg.
NosaltyA csirkeszárny részeinek szétválasztásával minden egyes porcikáját megmenthetjük. A comb felőli húsos részt, a szárny alsó részét és a hús nélküli, csontos végét is. Ez utóbbiból érdemes alaplevet főzni, mert nagyon ízletes. Egyszerű feladat és semmilyen speciális eszközre nincs szükség. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld a csirkeszárny szétválasztását.
Ezekre az eszközökre lesz szükséged:
papírtörlő, műanyag vágódeszka, éles kés, 3 db tál.
Az első lépés, hogy a törljük szárazra a csirkeszárnyat, és bőrével lefelé helyezzük a vágódeszkára. Az ízületek kitapintásához simítsuk végig az ujjunkat.
Az egyik ilyen ízület a húsos rész és a szárny alsó része között fekszik, a második a szárny alsó része és a csúcsa között.
Ezen a ponton egy kissé göbös felületet találunk, és ez az a pont, ahol óvatosan be kell vágni.
A második lépés, hogy tartsuk stabilan a szárnyat, és illesszük a pengét az első ízülethez (ott ahol a húsos rész és a két lapos rész találkozik). Ezen a ponton határozottan vágjuk végig a szárnyat.
Az utolsó feladat, hogy a lapos, csontos részt leválasszuk a végétől. Ehhez a korábban már bemetszett részhez visszatérve válasszuk le teljesen. A három különböző darabot tegyük külön tálakba, és folytassuk a maradék csirkeszárnyakkal a bemutatott technikával. Ezután már csak a fűszerezés és a sütés jön.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: