Mindenki tudja, hogy a brokkoli milyen egészséges, de ennyi még nem elég ahhoz, hogy igazi kedvenccé váljon. Sokan túl ízetlennek és unalmasnak találják, ami igaz is, ha a sima főtt brokkoliról van szó. Na de a sült brokkoli már egészen mást tészta, és ha ezt az egyszerű lépést még beiktatod a folyamatba, egy igazán ellenállhatatlan ételt kapsz: brokkoliköretet!
Biztosan te is hallottál már az új őrületről, a szétnyomott krumpliról, amit aztán megsütnek a sütőben. Na ez a trükk lényegében ugyanerről szól, csak a krumplit brokkoli rózsákkal kell helyettesíteni, ahogy a lenti TikTok videóban is látható. Halkan hozzátesszük, hogy a megoldás bármilyen kisebb méretű zöldséggel (például kelbimbóval) működik, mivel azzal, hogy szétnyomod, nagyobb felületen fog érintkezni a tepsivel, és így ropogósabb és ízesebb lesz a végeredmény.
@alexakliman Will be smashing every vegetable now … saw @Kristi do this and had to try!! #smashedbroccoli #smashedbroccolirecipe #crispybroccoli #broccolirecipes ♬ im good - 🎧
A folyamat nagyon egyszerű, de van néhány trükk, ami segít. Tehát a brokkoli rózsákat a szokásos módon öntözd meg olívaolajjal, majd 220 fokon süssd 5-7 percig. Fontos, hogy a nagyobb rózsákat tovább kell sütni, hogy puhábbak legyenek, különben nehéz lesz kilapítani őket. Ha letelt az idő, vedd ki a tepsit a sütőből, és egy kávésbögrével nyomkodd szét a rózsákat.
Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fokhagyma- és hagymaporral, majd tedd vissza a sütőbe, hogy még 5-10 (sütőtől függően) percig süljenek, közben félidőben fordítsd meg őket.
És kész is vagy, tálalhatod köretként, tehetsz rá öntetet vagy bármilyen más kreatív módon felhasználhatod a ropogós, zsenge brokkolikat.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tipp nektek: