Izgalmas brokkoliköret, amiből nem tudsz majd eleget készíteni

Napi Tippünkben egy olyan megoldást hoztunk, amitől a brokkoli az egyik kedvenc köreted lesz ezentúl!

Mindenki tudja, hogy a brokkoli milyen egészséges, de ennyi még nem elég ahhoz, hogy igazi kedvenccé váljon. Sokan túl ízetlennek és unalmasnak találják, ami igaz is, ha a sima főtt brokkoliról van szó. Na de a sült brokkoli már egészen mást tészta, és ha ezt az egyszerű lépést még beiktatod a folyamatba, egy igazán ellenállhatatlan ételt kapsz: brokkoliköretet!

Biztosan te is hallottál már az új őrületről, a szétnyomott krumpliról, amit aztán megsütnek a sütőben. Na ez a trükk lényegében ugyanerről szól, csak a krumplit brokkoli rózsákkal kell helyettesíteni, ahogy a lenti TikTok videóban is látható. Halkan hozzátesszük, hogy a megoldás bármilyen kisebb méretű zöldséggel (például kelbimbóval) működik, mivel azzal, hogy szétnyomod, nagyobb felületen fog érintkezni a tepsivel, és így ropogósabb és ízesebb lesz a végeredmény.

Watch on TikTok

A folyamat nagyon egyszerű, de van néhány trükk, ami segít. Tehát a brokkoli rózsákat a szokásos módon öntözd meg olívaolajjal, majd 220 fokon süssd 5-7 percig. Fontos, hogy a nagyobb rózsákat tovább kell sütni, hogy puhábbak legyenek, különben nehéz lesz kilapítani őket. Ha letelt az idő, vedd ki a tepsit a sütőből, és egy kávésbögrével nyomkodd szét a rózsákat.

Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fokhagyma- és hagymaporral, majd tedd vissza a sütőbe, hogy még 5-10 (sütőtől függően) percig süljenek, közben félidőben fordítsd meg őket.

És kész is vagy, tálalhatod köretként, tehetsz rá öntetet vagy bármilyen más kreatív módon felhasználhatod a ropogós, zsenge brokkolikat.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp nektek:

Legújabb receptek

Túrós leveles kockapogácsa

Jobban szeretjük a levelesebb pogácsákat, de a túrós pogácsát általánosságban omlós tésztával készítjük. Most megpróbáltam kikísérletezni ennek egy leveles változatát, nagyon ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!